crvena paprika

2021-04-15-gastro-ljuti-čobanac

GASTRO: Ljuti slavonski čobanac ne mora biti jako žestok da bi bio ukusan. Bez feferona može, ali paprika je obvezna!

Slavonski čobanac, nikako čorbanac, blizak je rođak mađarskom gulašu, ali je ipak autohtono hrvatsko jelo. S mađarskim korijenima vež...

2022-02-04-gastro-dimljeni-tofu

GASTRO: Dimljeni tofu s kiselim kupusom, može i u obliku sarme, zašto ne?

I na samu pomisao da je sarmu moguće napraviti, čak štoviše, da će biti ukusna i izvrsna i bez mesa, većina ortodoksnih sarmoljubaca ć...

2022-01-12-gastro-kobasice-kiiseli kupus

GASTRO: Kiseli kupus s kobasicama i špekom – idealna zimska kombinacija!

Gastronomska povijest u hrvatskoj interpretaciji, uglavnom, istražuje utjecaje velikih naroda na našu nacionalnu kuhinju koja je nastala pod...

2021-12-09-gastro-CRO-sarma

GASTRO: Sarma – kraljica zimskog ugođaja i mirisa u kuhinji

Gastronomija je, u načelu internacionalna i vrlo demokratična. Ilustrativan primjer za tu tezu je sarma, jelo od miješanog mljevenog ili...

2021-10-16-gastro-MIX-jastog

GASTRO: Repovi jastoga na žaru s maslacem od limuna i bilja

Počastite sebe i možebitne goste repovima jastoga na žaru koji se poslužuju s maslacem od limuna, češnjaka i peršina. Oni ulažu malo...

2021-07-15-gastro-pečeni-patlidžan

GASTRO: Bio voće ili povrće, patlidžan je jelo za svaki dan!

Stalna “nova” otkrića kojima nas mediji bombardiraju su povremena senzacionalna otkrića o tipologiji voća ili povrća. Već i...

2021-04-25-gastro-svinjski-kotleti-lovački

GASTRO: Svnjski kotleti na lovački s kuhanim krumpirom, čilijem i crvenom paprikom

Jeste li znali da je svinjetina najčešće rabljeno meso na u povijesti kulinarije? Ujedno, meso domaće svinje, one iz uzgoja, a ne iz prirode...

2021-01-16-gastro-kupus-kobasica

GASTRO: Kiseli kupus s kobasicama – zimska idila na stolu!

Gastronomska povijest u hrvatskoj interpretaciji, uglavnom, istražuje utjecaje velikih naroda na našu nacionalnu kuhinju koja je nastala pod...