Optužen za teško ubojstvo majke koju nije spasio iz zapaljenog stana

Majku je i ranije zlostavljao
POLICIJA LISICE

Splitsko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu za teško ubojstvo protiv 39-godišnjaka koji je prije dva mjeseca nakon obiteljske svađe podmetnuo požar u stanu, a pritom majci nije pružio pravovremenu pomoć kako bi joj spasio život, izvijestilo je tužiteljstvo.

​​Optuženog Branimira Sušića tužiteljstvo tereti da je nedjelo ​počinio tijekom noći 3. listopada ​ove godine od 1​:30 do 8 sati, u stanu ​u Splitu, “u stanju psihotičnog karaktera zbog kojeg nije bio u mogućnosti shvatiti značajke svojih postupaka i upravljati njima”.

Nakon što se naljutio na svoju majku ​Dolores Vukotić, koju je i ranije zlostavljao, “upaljačem i zapaljenom cigaretom izazvao je požar te ga se tereti da joj nije pružio pravovremenu pomoć kako bi joj spasio život​”, navodi se u optužnici.

Tužiteljstvo je zatražilo da se optuženom produlji istražni zatvor te da sud “nakon rasprave utvrdi kako je okrivljenik počinio protupravno djelo u stanju neubrojivosti i da mu odredi smještaj sukladno odredbama Zakonu o zaštiti osoba s duševnim smetnjama”.

Crna kronika
Hrvatska