Općinsko Vijeće Marije Gorice smanjuje se na 9 vijećnika

Na svibanjskim izborima marijagorički birači birat će samo načelnika/cu bez zamjenika, a na listi vijećnika tražit će se 9, a ne 11 vijećnika

Na 31. sjednici Općinskog vijeća Općine Marija Gorica vijećnici su odradili nekoliko tehničkih točaka dnevnog reda na kojima su usklađivali općinske odluke s izmjenama zakonskih odluka.

Najvažnije su bile izmjene Statuta Općine Marija Gorica i Poslovnika Općine Marija Gorica, a što je izravna posljedica Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima, te je nastavljen proces racionalizacije lokalne i regionalne samouprave. Tim zakonskim rješenjima, a koje su vijećnici Općine Marija Gorica jednoglasno usvojili kroz Statut i Poslovnik, na svibanjskim izborima marijagorički birači birat će samo načelnika/cu bez zamjenika, a na listi vijećnika tražit će se 9, a ne 11 vijećnika.

-Ukoliko načelnik ili načelnica budu spriječeni u obavljanju svoje dužnosti, onda će odrediti jednog od vijećnika da ih zamjenjuje u vrijeme spriječenosti- pojasnila je načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić.

Načelnica je najavila i skori početak radova na gradnji i rekonstrukciji kanalizacijske i vodovodne mreže koja je u sklopu velikog projekta Aglomeracija Zaprešić. Do kraja travnja trebali bi započeti prvi radovi iz smjera Vukova Sela, nakon toga se očekuje početak na liniji kod Kraja Donjeg, treća faza je smjer prema Mariji Gorici te završna faza Kraj Gornji – Bijela Gorica koja će se nastaviti prema Dubravici.

Vijećnici su upoznati i s akcijom, koju Općina Marija Gorica provodi u suradnji s PP Zaprešić, pod nazivom „Manje oružja, manje tragedija“ s ciljem da se ukloni sve oružje koje mještani drže u svojim kućama, garažama ili na drugim mjestima. Oružje, eksploziv ili municija mogu se predati 10. i 11. ožujka u općinskoj vijećnici bez ikakvih posljedica i potpuno anonimno.