Općina Marija Gorica s dodatnih 125 kuna po djetetu pokriva povećanje cijene vrtića, finacira se i učiteljica produženog boravka

Uglavnom, od listopada roditelji će plaćati 835 kuna, a Općina Marija Gorica dodat će 965 kuna kako bi se pokrila ekonomska cijena boravka djece u vrtiću

Vijećnici Općinskog vijeća Općine Marija Gorica odlučili su većinom glasova da se povećanje ekonomske cijene vrtića u iznosu od 200 kuna raspodijeli između Općine koja preuzima 125 kuna po djetetu i roditelja kojima će se računi povećati za 75 kuna.

I dok je vladajuća većina zastupala taj prijedlog, oporbeni vijećnici pokušali su ishodovati povećanje sufinanciranja za drugo ili treće dijete iz obitelji u vrtiću, ili barem povećanje za djecu s posebnim potrebama čiji roditelji danas plaćaju vrtić 2.035 kuna. Uglavnom, od listopada roditelji će plaćati 835 kuna, a Općina Marija Gorica dodat će 965 kuna kako bi se pokrila ekonomska cijena boravka djece u vrtiću.

Općina Marija Gorica financirat će i učiteljicu za program produženog boravka u OŠ Ante Kovačića. Roditelji učenika sudjeluju u financiranju troškova prehrane u produženom boravku s cijenom od 10 kuna dnevno. Usvojeno je i izvješće o izvršenju Proračuna Općine Marija Gorica za prvih šest mjeseci u iznosu od 5,8 milijuna kuna na prihodovnoj, te 5,3 milijuna kuna na rashodovnoj strani.

Na kraju je načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić izrazila sumnju u najavljeni termin otvorenja Goričkog trga u listopada jer je sve izglednije da uporabna dozvola neće biti riješena do tada.