Doznajemo kako do besplatnog pokaza

Od danas besplatan javni prijevoz za Zagrepčane starije od 65 godina

Do 30. rujna također je uvedeno razdoblje prilagodbe u kojem će korištenje prijevozne usluge biti omogućeno uz predočenje važeće osobne iskaznice
Zagrebački električni tramvaj Sanjin Strukić/PIXSELL

Sve osobe starije od 65 godine, a koje imaju prebivalište u Gradu Zagrebu, od danas imaju pravo na besplatnu godišnju kartu ZET-a, javljaju iz gradskog poduzeća.

Pravo na besplatan prijevoz može se utvrditi i ostvariti na prodajnim mjestima ZET-a i to na terminalima Ljubljanica, Črnomerec, Savski most, Dubrava, Dubec, Sesvete, Borongaj te u Pothodniku, Petrićevoj 4 i Zapruđu. Također do 30. rujna uvedeno je razdoblje prilagodbe, u kojem će korištenje prijevozne usluge biti omogućeno uz predočenje važeće osobne iskaznice u vozilima na kojoj je vidljivo da korisnici imaju prebivalište u Gradu Zagrebu te da su stariji od 65 godina.

Korisnici koji već imaju pretplatnu kartu ZET-a ne trebaju izrađivati novu, već se na navedena prodajna mjesta trebaju javiti sa svojom pretplatnom kartom te važećom osobnom iskaznicom koju je potrebno predočiti na uvid, a kako bi preuzeli svoj besplatni godišnji kupon. Ista procedura vrijedi i za korisnike koji imaju virtualnu pretplatnu kartu unutar aplikacije Moj ZET.

Korisnici koji nemaju pretplatnu kartu ili aplikaciju, za izradu i preuzimanje besplatnog kupona na prodajnom mjestu trebaju predati zahtjev za izdavanje pretplatne karte, koji je dostupan na prodajnim mjestima i mrežnim stranicama ZET-a. Uz zahtjev je potrebno priložiti jednu fotografiju, presliku prednje strane osobne iskaznice te predočiti osobnu iskaznicu. Korisnik snosi trošak izrade kartice, a cijena iznosi 3,98 eura, dok se formiranje pretplatne karte u aplikaciji Moj ZET ne naplaćuje.

Osobe koje imaju pravo na besplatni prijevoz jer su starije od 65 godina, no već su za ovu godinu preuzele kupon po bilo kojoj osnovi Odluke o socijalnoj skrbi Grada Zagreba, ne moraju mijenjati svoj postojeći kupon do isteka valjanosti, odnosno do 31. prosinca 2024. godine. Svim korisnicima koji su stariji od 65 godina, a koji su kupili godišnji kupon, nakon što ostvare pravo na besplatni prijevoz prema novonastalim uvjetima, bit će omogućen povrat novčanih sredstava za preostalo razdoblje valjanosti kupljenog godišnjeg kupona.

Dodatne informacije možete pronaći OVDJE, a za sve upite obratiti se na [email protected] ili prodajnim mjestima.

Aktualno
Grad Zagreb
Izbor urednika