NS DUGO SELO: Fintić i Krnetić obmanjuju javnost i diskreditiraju rad Nogometnog središta

Komentar NS Dugo Selo prenosimo u cijelosti

Nakon objavljenog članka “Ured državne uprave odbio imenovanje Dinka Vulelije za predsjednika Nogometnog središta Dugo Selo” od 5. siječnja, Nogometno središte Dugo Selo uputilo je reakciju na tekst.

Njihov komentar objavljujemo u cijelosti;

“Izborna skupština Nogometnog središta Dugo Selo provedena je na pravilan način, uz sudjelovanje svih predstavnika klubova i strukovnih organizacija, a odluke su donesene gotovo jednoglasno. Činjenica da je na istoj za predsjednika predlagan samo jedan kandidat g. Dinko Vulelija, koji je ujedno i dosadašnji predsjednik, te da je jednoglasno izabran Izvršni i Nadzorni odbor, u koje su uključeni predstavnici svi klubova, pokazuje jedinstvo i kontinuitet u radu središta. No, na žalost pojedinci koji remete mir i nastoje diskvalificirati rad vodstva središta, D. Fintić i M. Krnetić ovaj puta uspjeli su obmanuti županijsko tijelo nadležno za registraciju udruga, te ishoditi odluku o ne ispunjavaju formalnih uvjeta. Jer kako drugačije to nazvati, kada navedeni dvojac osporava sudjelovanje pojedinih članova Skupštine koji su i ranije sudjelovali u radu, odnosno radi se više manje o istim dugoselskim i nogometni djelatnicima susjednih Općina Rugvica i Brckovljani.

Naime, Marko Nujić, kao što je to poznato većini zaljubljenika u nogometni šport, nakon igračkog staža u NK Ostrna, bio je sportski direktor NK Dugo Selo i NK Rugvica, pa što se toga tiče do sada nije aktivno radio samo u NK Brcko. Tome, treba još pridodati i činjenicu da je imenovani već pet, šest godina Povjerenik za natjecanje u Ligi veterana NSDS-a, čiji predstavnici su ga i izabrali kao člana Skupštine. Isto tako, Martin Šarić sudjeluje u radu Središta petnaestak godina, na raznim dužnostima, od tajnika, povjerenika u pojedinim ligama, disciplinskog suca i dr., te posebice potrebno je istaknuti njegov rad u tijelima Nogometnog saveza Zagrebačke županije i Hrvatskog nogometnog saveza, kao delegat na I HNL i raznim komisijama krovne nogometne organizacije. Također, od prethodno navedenog dvojca prozivani Mario Pavlović igra značajnu ulogu u radu središta i kluba NK Rugvica Sava 1976, te je jedan od najzaslužnijih za uzlet navedenog kluba iz županijskih liga do IV MŽNL, u kojoj se danas natječe.

O ulozi ponovno izabranog predsjednika g. Dinka Vulelije ne treba posebno govoriti, već je dovoljno istaknuti kako je u nogometnom športu pedesetak godina, sudjelujući u radu velikog broja klubova, od I HNL-III HNL, između ostalog i u NK Dugo Selo, a u radu Središta koje je jedno od manjih županijska postigao je zavidne rezultate, ponajprije vodeći računa o interesu klubova središta, zastupljenosti u tijelima županijskog saveza, rangovima sudaca i delegata i dr. Uz to jedan je od najzaslužniji da je Središtu dodijeljeno vođenje triju lige natjecanja.

Središte ne iznenađuje ponašanje D.Fintića, jer njegov rad je od prije poznat, od toga kako je na zagonetan način preuzeo vođenje NK Dugo Selo, potom ucjenjivao i rušio Zajednicu športova Grada Dugo Selo i dr., pa je valjda na red došlo i Središte. Međutim, čude postupci M. Krnetića, koji je do nedavno uživao povjerenje vodstvo središta, pa je već nekoliko godina od strane Središta predlagan za delegata III HNL, imenovan za Povjerenika za natjecanje u ligama mladeži, Povjerenika za suđenje i predsjednika Komisije za suce NSDS-a. Posebno iznenađuje njegovo ponašanje prije i nakon Skupštine, odnosno sudjelovanja u događajima zbog kojih je kao i nekolicina sudaca suspendiran od daljnjeg rada u Središtu.
I na kraju, da navedeni (usamljeni) dvojac dezinformira nogometnu javnost leži i u činjenici da odluka županijskog tijela nije konačna, budući da će Središte protiv iste izjaviti žalbu.”