Ured državne uprave odbio imenovanje Dinka Vulelije za predsjednika Nogometnog središta Dugo Selo

Ured je pronašao čak devet nepravilnosti zbog kojih se i legitimitet izbora dovodi pod veliki znak pitanja

Nogometno središte Dugo Selo na Skupštini održanoj 20. studenoga produžilo je mandat dosadašnjem rukovodstvu na čelu s predsjednikom Dinkom Vulelijom, njegovim zamjenikom Markom Nujićem te tajnikom Martinom Šarićem. Za takvu opciju bili su tada svi izaslanici klubova, trenerskih, sudačkih i delegatskih izaslanstava, uz dva suzdržana glasa.

Pobjeda se kako smo mogli čuti i proslavila u jednom ugostiteljskom objektu, no na adresu Središta ovih je dana stiglo rješenje kojim se odbija Nogometnom središtu Dugo Selo upis promjene osobe za zastupanje u Registar udruga Republike Hrvatske. Uvidjevši da je Skupština prošla u nizu nepravilnosti, žalbu je uložio Nogometni klub Dugo Selo, iz čijih su nas redova već tada uvjeravali kako Skupština održana na ovaj način neće proći. Niti dva mjeseca kasnije, pravo stanje stvari polako izlazi na vidjelo.

-Od strane čelnih ljudi vršili su se razno-razni pritisci na suce i delegate, koji bi trebali biti delegati na Skupštini. Nama nije poznato koja je uloga u svemu tome Zorana Baše. Koliko smo mogli čuti on je tamo bio u svojstvu epidemiologa- kaže nam istaknuti nogometni djelatnik, Milorad Krnetić koji i sam nije mogao sudjelovati na Skupštini, da bi nakon iste zaradio suspenziju, kao i suci Hrvoje Radoš i Matej Golubić.

Pronađeno je devet nepravilnosti

Ured je pronašao čak devet nepravilnosti zbog kojih se i legitimitet izbora dovodi pod veliki znak pitanja. Među greškama Ured između ostaloga navodi; kako članovi Skupštine Martin Šarić (Odbor delegata) i Mario Pavlović (NK Rugvica Sava 1976) nemaju prebivalište na području NS Dugo Selo.

Udruga nije dostavila punomoć kojom potvrđuje Marka Nujića kao predstavnika Odbora za veteranski nogomet, Udruga se također očitovala da je obavijestila članove Skupštine osam dana prije, a u priloženom pozivu vidljivo je da je to bilo pet dana prije.

-Marko Nujić se predstavlja kao predstavnik veterana, a da ga nitko od njih nije ni izabrao- ističe predsjednik Nogometnog kluba Dugo Selo Damir Fintić.

Šarić odbio biti tajnik, a vodio se kao tajnik

Isto tako u zapisniku sa sjednice Izvršnog odbora od 19. siječnja 2018. Martin Šarić je odbio obnašati dužnost tajnika udruge zbog izbjegavanja sukoba interesa, te je zaključeno da će se tajnika imenovati na nekoj od drugih sjednica. Središte nije priložilo zapisnik sa sjednice Izvršnog odbora na kojem je imenovan novi tajnik.

-Svi mi u Središtu smo u zabludi da je tajnik već četiri godine, jer po njegovom očitovanju od 18. siječnja 2018. on nije tajnik. Predstavlja se kao tajnik četiri godine, no iz očitovanja ispada da on nije tajnik- kaže nam Krnetić.

U zapisnicima s Izvršnog odbora održanih u razdoblju od 19. siječnja 2018. do 16. ožujka 2018. imena prisutnih članova Izvršnog odbora se razlikuju. Inače, mogući broj članova Izvršnog odbora je 7, a u zapisnicima ih je navedeno osam.

Središte također nije objavilo Pravilnik i Poslovnik o radu Skupštine u službenom glasilu i na internet stranici Nogometnog središta Dugo Selo, što je propisano člankom 20. Poslovnika Skupštine, a udruga nije dostavila Poslovnik o radu Skupštine da bi dokazala suprotno.

Među propustima se navodi i to kako Središte nije priložilo dokaz da je poziv dostavljen svim članovima Skupštine. Također, navedeni zastupnici u Skupštini u priloženom dokazu o podržavanju kandidature za predsjednika Dinka Vulelije za klubove NK Ostrna i NK Rugvica Sava 1976 se razlikuju od imenovanih zastupnika u Skupštini navedenih u zapisniku sa sjednice IO Nogometnog središta Dugo Selo održanoj 8. studenog 2021.

Kao zadnji propust navedena je činjenica kako su na sjednici Izvršnog odbora održanoj 8. studenog 2021. potvrđeni predstavnici za narednu izbornu Skupštinu, no pri tome je napravljena pogreška, jer članovi Izvršnog odbora ne mogu biti i članovi Skupštine, a na sjednici izborne Skupštine održanoj 20. studenog 2021. članovi Skupštine Josip Škaro, Nenad Pavičić i Ivan Slišković izabrani su kao članovi Izvršnog odbora, što nije u skladu s pravilnikom udruge.

Damir Fintić (NK Dugo Selo): Takvim ljudima nije mjesto u nogometu

-Da bi lakrdija bila veća ta ekipa ne preza ni od čega kako bi sačuvali svoje pozicije sudjelujući u svim tim nepravilnostima. U tome nažalost prednjači onaj koji bi trebao znati najviše o tim nepravilnostima. Mi iz Nogometnog kluba Dugo Selo smatramo ga najviše odgovornim za ovo sve, zbog čega ćemo od Nogometnog saveza Zagrebačke županije i HNS-a tražiti da se takav čovjek suspendira i kazni. Također, tražit ćemo od županijskog saveza da se svi oni koji su sudjelovali u tome da im se zabrani djelovanje unutar Središta- rekao nam je čelni čovjek NK Dugo Selo Damir Fintić, koji je sa svim nepravilnostima upoznao Nogometni savez Zagrebačke županije.

-Takvim ljudima jednostavno nije mjesto u nogometu. Mi kao najveći klub Središta nismo bili pozvani na Skupštinu, tek dan prije sjednice dostavljen nam je dnevni red. Mi nikakav poziv nismo kao klub primili- ističe Fintić, koji vjeruje kako će se unutar mjesec dana održati nova Skupština koja bi trebala iznjedriti novog predsjednika.