Nastavlja se gradnja kanalizacije u Vrbovcu

Ovaj se posao odvija u sklopu projekta Aglomeracija Vrbovec
k3

Nakon što je prije pola godine krenula u ulici I.G.Kovačića, a potom i u Brčevcu, gradnja kanalizacijske mreže na području Vrbovca sada se gradi i u Naselju Stjepana Radića. Od planiranih 660, do sad je uz ovu županijsku cestu zagrebačka tvrtka „Zagorje-gradnja“ ugradila 450 metara kanalizacijskih cijevi. Uskoro će početi i besplatno izvođenje priključaka domaćinstava na kanalizaciju i to svih, koji su se prijavili (do sad je na novu mrežu priključen dio domaćinstava i u Brčevcu). Kada posao završi u ovom vrbovečkom naselju, radovi kreću i u susjednoj Savskoj cesti.

Podsjetimo, ovaj se posao odvija u sklopu projekta Aglomeracija Vrbovec, kojega provodi tvrtka Vodovod i odvodnja Zagrebačke županije, vrijednog 190 milijuna kuna (od čega je 151,3 milijuna bespovratnih EU sredstava).

Stanovnici ovih dviju vrbovečkih ulica s nestrpljenjem očekuju završetak ovoga posla, jer se tek tada može nastaviti gradnja nogostupa. Podsjetimo, prije godinu i po dana započeta je gradnja nogostupa u Naselju Stjepana Radića, a onda su radovi ubrzo stali, jer je izvođač izašao iz posla. Grad je u međuvremenu našao novog, koji će na završetak nogostupa krenuti čim se u toj ulici završi kanalizacija.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Vrbovec
Zagrebačka županija