Mons. Zlatko Koren: Došašće nas vodi Božiću

Obred paljenja prve adventske svijeće u Zagrebu predvodio je mons. Zlatko Koren koji je poručio kako nas došašće vodi Božiću te da je tu obazrivost prema potrebnima, praštanje i sakrament pomirenja
Zagreb: Na Manduševcu zapaljena prva adventska svijeća Zoe Sarlija/PIXSELL

Obred paljenja prve adventske svijeće u Zagrebu predvodio je mons. Zlatko Koren koji je poručio kako nas došašće vodi Božiću te da je tu obazrivost prema potrebnima, praštanje i sakrament pomirenja.

-Bog je postao djetetom kako bi čovjek ponovno imao razloga radovati se i pjevati i kako bi radost postala put k Bogu. Došašće je vrijeme radosti koja iščekuje, radosti koja se hrani iščekivanjem. Milost došašća uči nas iščekivanju i radovanju- poručio je.

Pozvao se i na riječi kardinala Josipa Bozanića – “Moglo bi se reći i kao što čitavo došašće čezne za Božićem, tako i čovjek današnjice čezne za Emanuelom – Bogom s nama, čezne za životom satkanim od zajedništva, Božje i ljudske blizine, susreta, druženja, a pogotovo zdravlja duše i tijela”.

Istaknuo je da je došašće i vrijeme naglašenoga karitativnoga djelovanja te pozvao sve na suradnju s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije u pomoći potrebitima, napose stradalima u potresu, starijim osobama, bolesnima, osamljenima, izbjeglicama, da budemo otvoreni na suradnju, za brižnost i pažnju.

-Neka nam ovo Došašće pomogne da budemo ljudi života i ljubavi- poručio je msgr. Koren.

Grad Zagreb
Hrvatska
Izbor urednika
Vjera