Daljnja obuka i usavršavanje pilota

Moguća buka zbog letačkih aktivnosti Rafalea

U slučaju probijanja zvučnog zida, MORH će, kao i do sada, svojim službenim komunikacijskim kanalima te kroz medije na vrijeme obavijestiti javnost o takvim aktivnostima
Velika Gorica: Preletom Rafaleima iznad Hrvatske piloti HRZ-a izrazili su zahvalnosti i poštovanje prema svim sudionicima VRO “Bljesak”

Dolaskom višenamjenskih borbenih aviona Rafale u Oružane snage Republike Hrvatske, nastavljena je daljnja obuka i usavršavanje pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kako bi Republika Hrvatska nastavila uspješno nadzirati i štititi svoj zračni prostor.

-Obuka pilota na avionima Rafale odvija se svakodnevno na području cijele Hrvatske uz poštivanje svih sigurnosnih normi i zakonskih propisa Republike Hrvatske. Međutim, letenje nadzvučnim borbenim avionom (osobito u područjima u blizini aerodroma) nije moguće provesti bez buke avionskih motora. Slijedom navedenog, u narednom razdoblju, buka avionskih motora moći će se čuti na cjelokupnom području Republike Hrvatske tijekom dana, a povremeno i u večernjim satima- izvijestili su iz MORH-a.

Tijekom provedbe planiranog letenja ne očekuje se probijanje zvučnog zida, ali je moguća kratkotrajna pojačana buka. U slučaju probijanja zvučnog zida, Ministarstvo obrane Republike Hrvatske će, kao i do sada, svojim službenim komunikacijskim kanalima te kroz medije na vrijeme obavijestiti javnost o takvim aktivnostima.

Aktualno
Hrvatska
Izbor urednika