Medvjedić zalutao u predgrađe i izazvao metež među stanovnicima

Uspjeli su ga uhvatiti nakon nekoliko sati
medvjed

Mladunče crnog medvjeda u nedjelju je nekoliko sati ‘pravilo nered’ u predgrađu Montreala, pa su spasilačkim ekipama trebale čak tri doze sredstva za smirenje prije nego što su ga konačno uspjele uhvatiti.

Policija, koja je pozvana rano poslijepodne nakon što su lokalni stanovnici u dvorištu ispred stambene zgrade zamijetili mladunče staro tek nekoliko mjeseci, ogradila je nekoliko ulica u Dorvalu, općini smještenoj zapadno od zračne luke Montreal, rekao je glasnogovornik policije Raphael Bergeron.

Stanovnike su zamolili da do daljnjega ostanu u svojim domovima, a u međuvremenu je više desetaka policajaca, vatrogasaca, zaposlenika ministarstva okoliša i volontera udruge Sauvetage Animal Rescue tragalo za medvjedićem.

Bergeron je rekao da je mladunac isprva bio zarobljen u dvorištu stambene zgrade, a potom se uspeo na stablo.

– Lokalni su lovočuvari upotrijebili posebne puške da bi mu iz daljine dali čak tri doze sedativa, no medvjedića nisu uspjeli uspavati pa se spustio s drveta te pobjegao u drugo dvorište, stoji u FB objavi udruge Animal Rescue.

Na kraju ga je velika količina sredstava za smirenje ipak ‘dotukla’, pa je zadrijemao na drugome stablu. Vatrogasci su na tlo ispod drveta postavili zračne jastuke u slučaju da tako omamljen padne.

Uspjeli su ga uhvatiti nakon nekoliko sati.

Sa stabla smo ga uspjeli spustiti uz pomoć posebne motke, napisao je Animal Rescue, dodajući da će mladunče uskoro biti pušteno “u okružje koje je prikladno za njegov život u divljini”.

Bergeron je rekao da je prisutnost medvjeda tako blizu Montrealu, posebno urbanom dijelu blizu aerodroma, “vrlo rijetka pojava”.

Hrvatska
Ostalo