Akcija za promjene

Marko Jelić osniva stranku AP

Osnivačka skupština je 20. svibnja u Zagrebu
marko jelić Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Marko Jelić osniva novu političku stranku pod nazivom AP (Akcija za promjene) i najavljuje osnivačku skupštinu u Zagrebu 20. svibnja, tada se planira izglasati statut, izabrati rukovodstvo i glavna tijela buduće stranke uz podršku njihovih partnera, potvrđeno je Hini.

Šibensko-kninski župan Jelić dodao je kako se proteklih mjeseci intenzivno radilo na programu stranke koja izlazi na parlamentarne izbore.

– Na našem programu su radili eminentni i priznati stručnjaci te autoriteti iz raznih područja, koji su objedinili strateške zadatke koje Hrvatska treba ispuniti da bi opstala i postala uređena demokracija jednakih i slobodnih ljudi  koji ne rade za institucije i državu već institucije i država rade za njih, rekao je Jelić.

Fokus programa je usmjeren na zdravstvo, pravosuđe, ekonomiju i investicijske procese te lokalnu samoupravu i sport, kaže Jelić. Najavio je da će detalji programa biti predstavljeni uskoro, a komunicirat će ih neposredno narodu i ljudima od kojih želi čuti sugestije, kritike i ideje.

– Nije plan o programu pričati kao apstraktnoj pisanoj riječi već ostvariti sinergiju s narodom kojem je zaista stalo da Hrvatska prodiše. Želimo učinkovito zdravstvo, reformu pravosuđa, zakonodavstvo koje će uistinu iskorijeniti nepotizam i korupciju, slobodno tržište koje privlači investitore te čistu i očuvanu zemlju u kojoj žive zdravi ljudi jednakih prilika, kaže Jelić.

Iza našeg tima stoje godina iskustva, ostvarenost na privatnom i profesionalnom planu, upravljačko i institucionalno iskustvo s lokalnih razina i ono što je najvažnije – mi imamo iskustvo izbornih pobjeda. Mi nismo stihijski pokret, dugo se poznajemo, vjerujemo si i ne planiramo jahati na valu općeg biračkog nezadovoljstva i baviti se populizmom, poručio je.

Kad je pak riječ o koaliciji s Damirom Vanđelićem, o čemu se  već neko vrijeme spekulira, Jelić nije htio otkrivati detalje poručivši – sve u svoje vrijeme.

Hrvatska
Politika