LJUBAV JAČA OD SLUŽBE! Zaljubljeni svećenik zatražio razrješenje zbog žene

Kako navode mediji "svi su znali" što se događa i "kružile su glasine da je don viđen sa ženom"

Zaljubljen sam, riječi su koje je na kraju mise izgovorio don Riccardo Ceccobelli, svećenik dijeceze Todi u središnjoj Italiji, zamolivši pritom svojeg pretpostavljenog, biskupa Gualtiera Sigismondija, da ga razriješi svećeničke dužnosti.

– Zaljubio sam se i želim pokušati živjeti tu ljubav, priznao je don Riccardo svom biskupu Sigismondiju, stoji u priopćenju biskupije za tisak.

Svećenik, čiji priču prenose nacionalni dnevni listovi, suspendiran je iz dosadašnje službe i već su pokrenute formalnosti koje će mu omogućiti da ponovno postane laik.

– Iznimno sam zahvalan don Riccardu na dosadašnjoj Božjoj službi. Istodobno bih želio da mu njegov izbor ne predstavlja teret, nego da mu zajamči mir i spokoj, rekao je biskup.

Ceccobelli kaže da je ovakav izbor bio iznimno težak za nekoga tko voli i poštuje Crkvu.

– Ne mogu i dalje ostati dosljedan i transparentan u odnosu s Crkvom kao što sam dosad oduvijek bio, rekao je svećenik, koji je priznanje izgovorio pred svojim vjernicima i u prisutnosti biskupa na nedjeljnoj misi.

Kako piše Corriere della Sera, u malome gradu blizu Perugije “svi su znali” što se događa, i “kružile su glasine da je don Riccardo viđen sa ženom”.

No ni u medijima ni u priopćenju biskupije nema podataka o identitetu one koja je ukrala don Riccardovo srce.