Lidl snižava cijene mjesec dana prije nego na snagu stupi odluka o smanjenju PDV-a

Lidl Hrvatska, još od dolaska na domaće tržište prije više od 15 godina, svojim kupcima bez prestanka nudi proizvode najboljeg omjera cijene i kvalitete
Rijeka: Blanka Vlaši? i Robert Ferlin na otvaranju nove trgovine Lidla Nel Pavletic/PIXSELL

Trgovački lanac Lidl objavio je da će spustiti cijene prehrambenih proizvoda i prije stupanja na snagu vladinih mjera.

-Trgovački lanac Lidl Hrvatska prvi će sniziti cijene svježeg mesa i ribe, jaja, voća i povrća, jestivih ulja i masti, dječje hrane te uložaka i tampona, i to mjesec dana prije stupanja na snagu odluke Vlade RH o smanjenju PDV-a. U sklopu paketa mjera pomoći zbog vala poskupljenja, od 1. travnja 2022.snizit će se PDV na navedene kategorije proizvoda- stoji u objavi Lidla.

-Počevši već od 1. ožujka 2022., Lidl će sniziti cijene svih navedenih proizvoda iz redovne ponude u pojedinoj kategoriji. Lidl Hrvatska ovim potezom još jednom dokazuje da su mu kupci, uz zaposlenike, na prvom mjestu te da je Lidl cijena uistinu garancija najboljeg omjera cijene i kvalitete- dodaju u priopćenju.

Lidl Hrvatska, još od dolaska na domaće tržište prije više od 15 godina, svojim kupcima bez prestanka nudi proizvode najboljeg omjera cijene i kvalitete. Ne čudi zato da je upravo ovaj trgovački lanac još jednom odlučio prvi sniziti cijene određenih kategorija proizvoda ususret Vladinoj odluci o smanjenju PDV-a 1. travnja, a kako bi dao svoj doprinos rasterećenju budžeta hrvatskih građana- prenosi N1.

Smanjenje stope PDV-a na hranu bit će s 13 na 5 posto, i to za svježe meso i ribu, jaja, voće, povrće, jestiva ulja i masti te dječju hranu. PDV na higijenske uloške i tampone bit će snižen s 25 na 13 posto. Već od utorka, 1. ožujka, punih mjesec dana prije stupanja Vladine odluke na snagu, Lidlovi kupci moći će obavljati svoju redovnu kupnju po još nižim cijenama”, stoji u priopćenju.

Gospodarstvo
Hrvatska
Izbor urednika