Kroz desetak dana kreću radovi na izgradnji novog vrtića u Zaprešiću

Radi se o dvoetažnom objektu veličine 1800m² koji će imati 10 soba u kojima će biti po pet jasličkih i pet vrtićkih skupina

Gradonačelnik Željko Turk potpisao je 19.800.000 kuna vrijedan ugovor s izvođačem radova na izgradnji novog objekta dječjeg vrtića u Ulici Ksavera Šandora Gjalskog čija izgradnja počinje za desetak dana.

Radi se o dvoetažnom objektu veličine 1800m² koji će imati 10 soba u kojima će biti po pet jasličkih i pet vrtićkih skupina. Bit će to zgrada klasične gradnje, a sve će sobe u prizemlju imati direktan pristup zelenoj površini. Cjelokupan projekt s izgradnjom, uređenjem i opremom stoji 22 milijuna kuna.

Gradonačelnik je tom prigodom izjavio kako je trajna odrednica ove gradske vlasti osigurati djeci najbolje uvjete za rast, razvoj i učenje, pa je nakon velikog investicijskog vala u školstvo, na red došla izgradnja novog objekta dječjeg vrtića kako bi se povećanjem kapaciteta stvorili uvjeti za što veći broj upisane djece.

Gordana Anna Hübl, ravnateljica DV Maslačak, u čiji sustav će ući i novoizgrađeni vrtić, iskazala je zadovoljstvo što će tamo preseliti i djeca koja su trenutno smještena u područnom objektu na Trgu mladosti.

Vrtić će graditi tvrtka MDK Projekt d.o.o. iz Velikog Trgovišća s velikim iskustvom, a zaprešićki bi temeljem ugovora trebao biti završen do rujna 2022. godine.