Kristijan Jakić: Mislim da imamo kvalitetu u borbi za Europu

Rođeni Dalmatinac, porijeklom iz Runovića, gdje je i započeo nogometnu karijeru u NK Mračaju, osvrnuo se na dosadašnji dio prvenstva te otkrio kako ga je nogometni put odveo do Zagreba

Igor Kralj/PIXSELL

Pauzu na nogometnim travnjacima HT Prve lige iskoristili smo za razgovor s Kristijanom Jakićem, standardnim prvotimcem treće momčadi prvenstva Hrvatske NK Lokomotive i bivšim mladim reprezentativcem Hrvatske.

Rođeni Dalmatinac, porijeklom iz Runovića, gdje je i započeo nogometnu karijeru u NK Mračaju, osvrnuo se na dosadašnji dio prvenstva te otkrio kako ga je nogometni put odveo do Zagreba.

Igrači Lokomotive u ponedjeljak su se vratili treninzima, a prvenstvenu pauzu uzrokovanu koronavirusom Jakić je iskoristio za odmor u rodnim Runovićima, ali i za individualne treninge koje je dobio od trenera.

Kondiciju je malo teže održati kada se ne trenira s ekipom, ali dobili smo plan i program rada od trenera, dok traje prekid i toga sam se pridržavao. Osim treninga koje odradim, većina suigrača igra PlayStation, pa smo i tako ostali u kontaktu jedni s drugima. Iskoristio sam priliku i da budem malo doma u Runoviću, gdje me dugo nije bilo.

Prije prekida prvenstva Lokomotiva je bila treća na prvenstvenoj ljestvici i vodila mrtvu utrku s Rijekom i Hajdukom u borbi za drugo mjesto ljestvice.

Nadamo se da će prvenstvo brzo početi. Mislim da imamo kvalitetu u borbi za Europu. Očekujem da ćemo u nastavku prvenstva nastaviti pokazivati odličnu igru kao i do sada i uzeti što više bodova. Kao i svi oni tako i mi mislimo da možemo na kraju prvenstva izboriti drugu poziciju. Borit ćemo se za to do samoga kraja, pogotovo sada kad nam se otvorila odlična prilika.
Ove sezone dosta sam zadovoljan vlastitim igrama, naravno uvijek može bolje. Dosta sam i napredovao, a i nadam se da ću postići još koji pogodak i upisati koju asistenciju.

Goran Stanzl/PIXSELL

Nogometni put počeo je u NK Mračaju iz Runovića, najstarijem klubu s područja Imotske krajine, u kojem su prve nogometne korake napravili i velikani kao što su Boban, Gudelj, Buljan…

Puno stvari treba se poklopiti da bi bio još jedan u nizu od osoba koje su postigle puno u nogometu. Nadam se samo da ću svojim trudom i zalaganjem uspjeti ostvariti nešto tako, ali ponosan sam da sam ponikao u klubu kao i te legende.

Iz Mračaja prelazi u tadašnjeg drugoligaša NK Imotski, a ubrzo nakon toga i u RNK Split gdje upisuje i prve seniorske minute.

Seniorski debi za RNK Split uvijek će mi ostati u sjećanju. Odigrali smo 1:1 protiv Osijeka, a u igru sam ušao u 66. minuti.

O prelasku u Lokomotivu i interesu Hajduka Jakić nam je rekao sljedeće;

Iz Splita sam otišao u Lokomotivu, s kojom sam sve dogovorio već na polusezoni. Tek nakon toga su se javili iz Hajduka, ali već je sve bilo dogovoreno s Lokomotivom. Kako prvu polusezonu u Lokomotivi nisam baš igrao, odlučio sam se za posudbu u Istru. Jako dobro iskustvo. Ostavili smo Istru u Prvoj ligi, igrao dobro i nakon toga se vratio u Lokomotivu.

Sanjin Strukić/PIXSELL

Istaknuo je kako redovito prati i nastupe klubova s područja Imotske krajine.

Naravno da pratim nastupe klubova s područja Imotskog. Žao mi je što je NK Imotski sada u 4. ligi. ali isto tako jako mi je drago što je Croatia ušla u Drugu ligu i što su jako visoko na tablici. Želim im sreću u nastavku prvenstva.

Otkrio je i kako su mu za sada svi planovi vezani uz HNL i Lokomotivu, ali i da mu je velika želja nastupati u La Liga.

Za svoju budućnost još ne znam. Nije lako ostvariti transfer. Idem korak po korak pa ćemo vidjeti što će biti. Želja mi je igrati u La Liga, koja je po meni najbolja liga na svijetu. U HNL-u se vidim još koliko treba i ne razmišljam trenutno o transferu. Glavno je da igram standardno u svom klubu, da dajem sve od sebe i odigram najbolje što mogu, a ostalo je na mom menadžeru.

Igrali ste i za mlađe selekcije Hrvatske, nadate li se jednog dana pozivu i za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Igrao sam za U19 reprezentaciju Hrvatske, i nema boljeg osjećaja od nastupa za reprezentaciju. Nadam se da ću svojim igrama zaslužiti i poziv sa seniorsku reprezentaciju.