KORONA PO ŽUPANIJAMA: S ovim brojkama završavamo tjedan

SREDIŠNJA HRVATSKA 

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području te županije novozaraženih koronavirusom je 227, a ozdravilo ih je 103. Najviše oboljelih je u Velikoj Gorici – 45, Samoboru – 33 i Dugom Selu – 24. Mjera samoizolacije izrečena je za dva razredna odjela.

Prema podacima HZJZ-a, u Zagrebu je 285 novozaraženih osoba, a broj potencijalno ozdravljenih ili oporavljenih je 53.426, što je 501 osoba više nego jučer, izvijestio je Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Na području Sisačko-moslavačke županije zbog manjeg broja testiranih, zabilježeno sedam novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19. Kako stoji u dnevnom izvješću Županijskog stožera civilne zaštite, po dvije novozaražene osobe su iz Petrinje i Novske, a po jedna osoba iz Siska, Kutine i Jasenovca.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je 31 novi slučaj zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla. 18 novozaraženih osoba s područja je Bjelovara, po dvije novooboljele osobe s područja su Garešnice i općina Rovišće i Veliko Trojstvo, a po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na područjima Daruvara te općina Đulovac, Hercegovac, Velika Pisanica, Kapela, Nova Rača i Zrinski Topolovac.

U Karlovačkoj županiji je od 339 testiranih covid potvrđen kod 65 ljudi, a unatrag jednog dana nitko nije umro od te bolesti. Iz Karlovca je 32 novooboljelih, iz Ogulina 13, Plaški ima pet slučajeva, Duga Resa tri, a po jedan ili dva slučaja zaraze imaju još Slunj, Ozalj, Plaški, Lasinja, Barilović, Draganić, Generalski Stol, Josipdol, Kamanje, Ribnik i Žakanje.

DALMACIJA 

Na području Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1003 obrađena testa 317 je novooboljelih osoba pozitivno na covid infekciju, a tri su osobe umrle. Među novooboljelim osobama najviše ih je iz Splita (127),  Kaštela (37), Solina (22), Trogira (17),  Makarske (15), Sinja (14) i Omiša (11).

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 52 nova slučaja zaraze koronavirusom, dok se oporavilo njih 85. Zaražene su 22 osobe iz Dubrovnika, osam iz Župe dubrovačke, po pet iz Konavala i Vele Luke, po dvije iz Metkovića, Ploča i Stona, po jedna iz Kule Norinske, Opuzena, Slivnog i s Mljeta te dvije koje nemaju prebivalište u županiji.

U Zadarskoj su županiji umrle četiri osobe, a 89 ih je zaraženo koronavirusom, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite uz napomenu da se sve epidemiološke mjere koje su trebale biti na snazi do 19. travnja produljuju do 2. svibnja. Među novooboljelima 49 ih je na području Zadra, sedmero u Benkovcu, četvero u Sukošanu, po troje u Bibinjama, Poličniku i Posedarju, po dvije osobe pozitivne su u Galovcu, Gračacu, Ninu, Obrovcu, Pagu, Preku i Škabrnji te po jedna osoba u Biogradu, Jasenicama, Kalima, Kolanu, Privlaci i Ražancu.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji od 374 testirana uzorka 64 je pozitivno na koronavirus, a jedna osoba je umrla. Na bolničkom liječenju su ukupno 123 osobe. U Kliničkom bolničkom centru ih je 97, od kojih je 22 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice je 26 pacijenata.

Na području Virovitičko-podravske županije testirano je 128 uzoraka i utvrđeno osam slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je 80-godišnja žena preminula. Četvero novozaraženih je Virovitici, dva Suhopolju, po jedan iz Slatine i Nove Bukovice.

Stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o 64 nova slučaja zaraze koronavirusom, a u susjednoj Požeško-slavonskoj županiji 36 je novozaraženih.

ISTRA I PRIMORJE 

U Primorsko-goranskoj županiji novooboljelih je 246 osoba, osmero je umrlo od covida-19, a postepeno je manje oboljelih osoba dnevno i aktivnih slučajeva covida-19, javio je Županijski stožer Civilne zaštite. Ozdravilo je 415 osoba, pa su u odnosu na dan ranije 172 aktivna slučaja manje, i oboljelih u Primorsko-goranskoj županiji je 3152.

U Ličko-senjskoj županiji 27 je novooboljelih osoba od covida-19, a u gospićkoj bolnici umrle su tri osobe-  dvije iz Gospića i jedna iz Gračaca. Novooboljeli su iz Gospića (8), Novalje (6), Otočca (5),Korenice (3), po dva slučaja imaju Perušić i Senj te jedan Brinje.

SJEVERNA HRVATSKA 

U Varaždinskoj županiji 130 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 22 osobe su na respiratoru u Općoj bolnici Varaždin, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite. Sa 130 novih slučajeva, broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 518, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 894.

Međimurska županija ima 89 novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavile su se 52 osobe, a trenutno su u Međimurskoj županiji zaražene 643 osoba.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su 44 nove osobe pozitivne na koronavirus, a dvije su osobe umrle. Najviše je novozaraženih osoba, osam, s područja Krapine, dok ih je na području općine Lobor sedam, a u Zaboku pet. Oporavilo se 48 osoba.

Hrvatska
Izbor urednika