KORONA PO ŽUPANIJAMA: Ovo su današnje brojke

Županijski stožeri objavljuju dnevna izvješća

SREDIŠNJA HRVATSKA 

Na području Zagrebačke županije potvrđeno je 140 novozaraženih osoba COVIDOM-19. U istom je razdoblju ozdravilo njih 380, tako da je trenutno aktivan 1741 slučaj zaraze.

U Zagrebu je prema podatcima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, zabilježeno 147 novooboljelih od Covida-19, priopćeno je iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 16 novooboljelih osoba od Covid-19. Kako je priopćeno u  dnevnom izvješću, osam novozaraženih je iz Petrinje, četiri iz Popovače, dvije su osobe iz Siska, a po jedna iz Gline i Novske.

U Koprivničko-križevačkoj županiji evidentirano je sedam novooboljelih od Covida-19, dok je dvoje umrlih. Ozdravilo je 40 ljudi, a na tom su području trenutno 254 aktivna slučaja.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla. 12 novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, dvije novooboljele osobe s područja su općine Rovišće, a po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na područjima gradova Garešnica i Čazma te općine Berek.

U Karlovačkoj županiji sedam je novih slučajeva covida-19. Među novozaraženima iz Karlovca su tri osobe, Ogulina dvije i iz Josipdola i Lasinje po jedna. U samoizolaciji je trenutno 331 osoba.

DALMACIJA 

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u protekla 24 sata je 58 novoboljelih osoba od Covida-19, dok je troje umrlo. Prema izvješću županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, od ukupno 873 obrađenih testova 58 je novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 26, Sinja pet, Kaštela, Solina i Trogira po četiri, Dugopolje troje, Omiša i Klisa po dvoje, te po jedan iz Imotskog, Baške Vode, Dugog Rata, Lovreća, Marine, Muća, Runovića i Tučepa.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavila se 31 osoba. Zaražene su tri osobe iz Dubrovnika, po dvije iz Stona i Vele Luke, jedna iz Blata te jedna koja nema prebivalište u županiji.

Na području Zadarske županije zabilježena su 24 nova slučaja zaraze koronavirusom, a u Općoj bolnici Zadar od posljedica covida-19 umrla je 83-godišnja žena. Među novooboljelima 12 ih je u Zadru, po dvije pozitivne osobe potvrđene su u Bibinjama, Sukošanu i Viru te po jedna u Benkovcu, Biogradu, Galovcu, Jasenicama, Pakoštanima i Preku.

SLAVONIJA

Umrle su četiri osobe zaražene koronavirusom s područja Osječko-baranjske županije, u dobi od  54 do 82 godine, a u županiji je potvrđeno 49 novih slučajeva zaraze. Najviše novopozitivnih osoba, njih 21 je s područja grada Osijeka, zatim sedam s područja Belog Manastira te četiri s područja Našica, dok je u ostalim mjestima potvrđen manji broj novozaraženih osoba, priopćio je Stožer.

Na području Brodsko-posavske županije zabilježena su 32 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba pozitivne na koronavirus. Prema podacima Stožera u toj županiji od zaraze koronavirusom trenutno se liječi 350 osoba, među kojima je 95 osoba na bolničkom liječenju.

U Požeško-slavonskoj županiji registrirano je 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na području Virovitičko-podravske županije testiran je 71 uzorak i utvrđeno dva slučaja zaraze koronavirusom, a umro je 74-godišnji muškarac. Jedan novozaraženi je iz Virovitice, a drugi iz Slatine.

ISTRA I PRIMORJE 

Dvoje novozaraženih potvrđeno je u Istarskoj županiji,  a u pulskoj bolnici umrla je 86-godišnja COVID-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 76 osoba, a umrle su četiri osobe. Ozdravile su 153 osobe pa je sada u županiji aktivno 1500 slučajeva zaraze koronavirusom.

U Ličko senjskoj županiji testirane su 52 osobe na koronavirus, od kojih je utvrđeno osam oboljelih od Covida-19. Tri su oboljele osobe iz Gospića, dvije iz Novalje i po jedna iz Lovinca, Perušića i Donjeg Lapca.

SJEVERNA HRVATSKA 

U Međimurskoj županiji zabilježeno je 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su pozitivne osobe umrle.

U Varaždinskoj županiji potvrđeno je 117 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrle su tri pozitivne osobe.

Na području Krapinsko-zagorske županije potvrđeno je 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Prema izvješću, broj oporavljenih je 68, dakle veći od broja novooboljelih, a trenutni broj aktivnih slučajeva u toj županiji je 385.

Hrvatska
Izbor urednika