KORONA PO ŽUPANIJAMA: Kakve nam brojke donosi novi tjedan?

Pristižu prva ovotjedna izvješća županijskih Stožera

SREDIŠNJA HRVATSKA 

Na području Zagrebačke županije 40 novih osoba pozitivno je na koronavirus. Među novozaraženima po deset osoba dolazi iz Samobora i Velike Gorice, po četiri iz Vrbovca i Svetog Ivana Zeline, tri iz Zaprešića, po dvije iz Brdovca i Stupnika, dok po jedan novi slučaj zaraze bilježe Ivanić-Grad, Dugo Selo, Pisarovina, Kloštar Ivanić i Rakovec.

U Zagrebu je zaraza koronavirusom potvrđena kod 138 novih osoba, a ukupno je aktivno 3275 slučajeva zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 11 novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19. Kako u dnevnom izvješću javlja Županijski stožer civilne zaštite, šest novozaraženih osoba je iz Novske, po dvije su iz Kutine i Siska, a jedna je osoba iz Velike Ludine.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nije bilo potvrđenih novih slučaja zaraze koronavirusom. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju 40 pacijenta zaraženih koronavirusom od kojih je njih šest na respiratoru, a na opservaciji je 12 pacijenta.

U Koprivničko-križevačkoj županiji evidentirano je pet novozaraženih, a jedna je osoba umrla. Trenutno je na tom području 287 aktivnih slučajeva covida-19.

U Karlovačkoj županiji novih 26 osoba zaraženo je koronavirusom, a od posljedica zaraze umrle su dvije osobe. Među novozaraženima, devet je iz Ogulina, sedam iz Karlovca, a po slučaj ili dva imaju još Ozalj, Barilović, Vojnić, Kamanje, Žakanje, Plaški i Tounj.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji je 51 nova osoba pozitivna na koronavirus, a pet ih je umrlo. S područja Osijeka je 19 novozaraženih osoba, pet s područja Našica, po četiri iz Belog Manastira i Kneževih Vinograda, po dvije s područja Čeminca, Donjeg Miholjca i Valpova te po jedna novozaražena osoba s područja Antunovca, Belišća, Čepina, Darde, Đakova, Đurđenovca, Ernestinova, Koške, Marijanaca, Petlovca, Semeljaca, Trnave i Vladislavaca.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije potvrdio je 57 novih slučajeva zaraze koronavirusom i jedan smrtni slučaj osobe pozitivne na koronavirus, a u susjednoj Požeško-slavonskoj županiji 19 je novozaraženih.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom. Zaraženo je šest osoba iz Dubrovnika te dvije koje nemaju prebivalište u županiji.

Na području Zadarske županije 38 osoba je zaraženo koronavirusom, a petero ih je umrlo. Među novozaraženima, 27 ih je u Zadru, po dvoje u Biogradu i Gračacu te po jedna osoba u Novigradu, Pagu, Poličniku, Preku, Sukošanu, Sv. Filipu i Jakovu i Tkonu.

Na području Šibensko-kninske županije potvrđeno je osam novozaraženih osoba, a jedan je pacijent umro. Trenutno je 501 aktivan slučaj oboljenja od covid infekcije.

ISTRA I PRIMORJE

Pet novih slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri, a u pulskoj bolnici umrle su četiri osobe s pridruženim kroničnim bolestima. Oporavilo se 13 osoba te je trenutno u Istarskoj županiji 108 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 29 osoba, a šest je umrlo. Ozdravilo je 320 osoba pa je u županiji aktivan 2441 slučaj zaraze.

U Ličko-senjskoj županiji pet je novozaraženih, a umrle su dvije osobe. Četiri novozaražene osobe su iz Senja i jedna iz Karlobaga.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji potvrđena su 63 nova slučaja zaraze, a preminulo je pet osoba pozitivnih na koronavirus. Aktivan je 781 slučaj zaraze.

Novih deset osoba zaraženo je koronavirusom, a jedna je umrla u Krapinsko-zagorskoj županiji. Oporavilo se 45 osoba te je trenutno u županiji aktivan 441 slučaj zaraze.

Međimurska županija broji sedam novih osoba zaraženih koronavirusom, oporavilo se novih 86 osoba, pa su u županiji trenutno aktivna 633 slučaja zaraze.

Hrvatska
Izbor urednika