KORONA PO ŽUPANIJAMA: Aktualna epidemiološka situacija u zemlji

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 162 nove osobe pozitivne su na koronavirus. Među novozaraženima, po 32 osobe dolaze iz Velike Gorice i Samobora, 18 iz Dugog Sela, deset iz Zaprešića, po osam iz Ivanić-Grada i Rugvice, po sedam iz Svete Nedelje i Svetog Ivana Zeline, pet iz Vrbovca, po četiri iz Jastrebarskog, Brdovca, Pušće i Klinča Sela, po tri iz Kloštar Ivanića i Bedenice, po dvije iz Dubravice i Dubrave, dok jedan novi slučaj zaraze imaju Jakovlje, Marija Gorica, Stupnik, Orle, Kravarsko, Križ, Brckovljani, Rakovec i Gradec.

U Zagrebu je zabilježeno 594 novooboljelih od covida-19, priopćio je Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”. Broj potencijalno ozdravljenih odnosno oporavljenih osoba je 60.970, što su 373 osobe više nego jučer. Trenutno je u Zagrebu 2975 aktivnih slučajeva.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 40 novozaraženih koronavirusom. Među novozaraženima, 13 osoba je iz Siska, 12 iz Petrinje, četiri su osobe iz Lekenika, po tri iz Sunje i Hrvatske Kostajnice, dvije su osobe iz Kutine, a po jedna iz Popovače, Dvora i Gline.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 69 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba. Najviše novozaraženih, njih 39 je s područja je grada Bjelovara.

SLAVONIJA

Na području Virovitičko-podravske županije utvrđeno je pet slučajeva zaraze koronavirusom, a umrla su dva bolesnika. Dvoje novozaraženih je iz Slatine, a po jedan iz Virovitice, Pitomače i Špišić Bukovice.

U Osječko-baranjskoj županiji zaraza koronavirusom potvrđena je kod 107 osoba, a umrle su dvije osobe. Među novozaraženima, 31 osoba ima prebivalište na području grada Osijeka, deset ih je na području grada Našica te po sedam iz Belišća, Čepina i Đakova, dok je u većem broju mjesta manji broj zaraženih.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o 116 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je u Požeško-slavonskoj županiji zabilježeno 27 novozaraženih.

DALMACIJA

U Zadarskoj je županiji 77 osoba bilo pozitivno na koronavirus, a u Općoj bolnici Zadar umrla su tri pacijenta. Među novozaraženima, 36 ih je u Zadru, po šestero u Benkovcu i Bibinjama, po četvero u Biogradu i Sukošanu, troje zaraženih potvrđeno je u Kalima, po dvoje u Pagu, Privlaci i Zemuniku Donjem te po jedna osoba u Galovcu, Lišanima Ostrovičkim, Novigradu, Pakoštanima, Pašmanu, Poličniku,  Preku,  Ražancu, Sv. Filipu i Jakovu, Tkonu, Viru i Vrsima.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježeno je 257 novozaraženih osoba, dok su u bolnici umrla četiri pacijenta. Iz Splita je 95 pozitivnih osoba, Sinja 36, Kaštela 18, Vrgorca devet, Solina osam, Trogira, Makarske i Imotskog po sedam, Omiša i Podbablja po šest, Dugopolja i Podstrane po pet, Otoka i Marine po četiri, Trilja, Dicma, Klisa, Prološca i Dugog Rata po tri, po dvoje zaraženih ima Supetar, Baška Voda, Runovići, Seget, Tučepi, Cista Provo, Okrug, dok po jednog ima i Stari Grad, Bol, Brela, Jelsa, Muć, Nerežišća, Postira, Primorski Dolac, Pučišća, Zadvarje i Zmijavci.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji koronavirusom je zaraženo novih 35 osoba. Zaraženo je deset osoba iz Vele Luke, devet iz Dubrovnika, po šest iz Metkovića i Župe dubrovačke, dvije iz Blata te po jedna iz Kule Norinske i Ploča.

ISTRA I PRIMORJE

Novih deset slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri, a u pulskoj bolnici umrle su četiri covid pozitivne osobe s pridruženim kroničnim bolestima. Oporavilo se sedam osoba te je trenutno 113 aktivnih bolesnika na tom području.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 175 osoba, a umrle su dvije osobe. Ozdravilo je 176 osoba, a u županiji je sada aktivno 1 827 slučajeva covida-19.

SJEVERNA HRVATSKA

Nove 124 osobe zaražene su koronavirusom u Međimurskoj županiji, oporavile su se 73 osobe, pa je trenutno u županiji zaraženo 590 osoba.

U Varaždinskoj županiji evidentiran je 191 novi slučaj zaraze koronavirusom, a umrle su četiri osobe. Aktivnih slučajeva je 829.

Koronavirusom je zaraženo novih 67 osoba, a jedna je umrla u Krapinsko-zagorskoj županiji. Najviše novozaraženih, dvanaest, je s područja grada Krapine, po šest s područja grada Oroslavja i općine Veliko Trgovišće, a po pet iz gradova Pregrade i Zlatara te općine Tuhelj.

Hrvatska
Izbor urednika