Kardinal Bozanić i premijer Plenković obišli Zagrebačku katedralu

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić izvijestio je premijera Andreja Plenkovića tijekom posjeta Zagrebačkoj katedrali o planovima Nadbiskupije da se u katedrali učine potrebni radovi kako bi se što prije omogućilo sigurno okupljanje vjernika na liturgijskim slavljima
Zagreb: Predsjednica posmrtno odlikovala nadbiskupa zagrebačkog, kardinala Franju Kuharića Emica Elvedji/PIXSELL

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić izvijestio je premijera Andreja Plenkovića tijekom posjeta Zagrebačkoj katedrali o planovima Nadbiskupije da se u katedrali učine potrebni radovi kako bi se što prije omogućilo sigurno okupljanje vjernika na liturgijskim slavljima.

Kardinal Bozanić i predsjednik Vlade Andrej Plenković obišli su u četvrtak poslijepodne Zagrebačku katedralu i Nadbiskupijski dvor koji su teško stradali u razorno potresu koji je 22. ožujka zadesio Zagreb i okolici, izvijestio je u petak Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

O oštećenjima u katedrali premijera Plenkovića upoznali su mons. Ivan Hren, predsjednik Odbora za obnovu katedrale te nadzorni inženjer i projektant obnove katedrale Damir Foretić.

Kako je navedeno, kardinal Bozanić izvijestio je premijera Plenkovića o planu Nadbiskupije da se u katedrali učine potrebni radovi kako bi se što prije omogućilo sigurno okupljanje vjernika na liturgijskim slavljima.

Nakon obilaska katedrale, kardinal i predsjednik Vlade uputili su se u Nadbiskupski dvor. O razmjerima stradanja zgrade Nadbiskupskoga dvora premijera Plenkovića upoznali su preč. Ivica Budinšćak, upravitelj Dvora, te nadzorni inženjer na sanaciji Nadbiskupskoga dvora i Nadbiskupskoga duhovnog stola Boris Blažević.

U razgovoru po završetku obilaska kardinal Bozanić i premijer Plenković osvrnuli se na zahtjevan zadatak obnove stradalih objekata u potresu u Zagrebu, a posebno su naglasili hitnost pomoći obiteljima koje su ostale bez doma.

Istodobno su se, istaknuto je, osvrnuli i na aktualno stanje usporavanja zaraze bolesti COVID-19 te naglasili potrebu odgovornoga postupanja svih društvenih čimbenika u procesu postupne normalizacije života.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo