Raste mu potpora

Kandidaturu Milanovića za novi mandat na Pantovčaku podržala još jedna stranka

Nakon što je SDP na Glavnom odboru, uz tek nekoliko glasova protiv, podržao kandidaturu Zorana Milanovića za još jedan mandat na Pantovčaku, uslijedila je podrška i manjih stranaka, većinom onih koji su na izbore za Hrvatski sabor izašli u koaliciji sa SDP-om
zoran milanović Davorin Višnjić/PIXSELL

Nakon SDP-a službenu podršku dobio je od stranke Reformisti Radimira Čačića. Uslijedila je potom i podrška međimurskog župana i predsjednik Nezavisne platforme Sjever Matije Posaveca koji je u programu N1 televizije rekao da mu je drago da se Milanović ponovno kandidirao.

Posavec smatra i kako je predsjednik, bio korektivni faktor na hrvatskoj političkoj sceni i da u toj poziciji ima najviše šanse. Također smatra kako još na vidiku nema protukandidata koji bi ga mogao ugroziti.

-Ta pozicija korektivnog faktora, to što je nekad veća oporba od oporbe, podržana je od tihe većine hrvatskih građana- smatra Posavec.

“Predsjednik Republike u potpunosti opravdao naše povjerenje”

Podršku Milanovićevoj kandidaturi za još jedan mandat predsjednika Republike dao je i HSS. Nakon što je u ponedjeljak Predsjedništvo HSS-a jednoglasno odlučilo pružiti podršku kandidaturi Zorana Milanovića, danas je tu odluku potvrdio i Glavni odbor stranke, stoji u priopćenju koje je poslao čelnik stranke Krešo Beljak.

Pri kraju Milanovićevog aktualnog mandata, navode iz HSS-a, možemo ustvrditi da je predsjednik Republike definitivno i u potpunosti opravdao naše povjerenje koje smo mu kao stranka dali na izborima prije četiri i pol godine.

Vrijednosti koje zastupa, ujedno su i naše stranačke vrijednosti, te ćemo svim našim snagama, s ostalim strankama pomoći u nastojanjima da izbori još jedan mandat i nastavi obnašati dužnost predsjednika Republike na način kako je to radio do sada, poručuju iz te stranke.

“Imam najviše znanja i iskustva”

Podsjetimo, Zoran Milanović je krajem lipnja najavio da će se kandidirati za novi mandat.

-Imam najviše znanja i i iskustva od svih mogućih kandidata, ali to naravno nikad nije presudno, ne mora biti ni sada, to su moji aduti i to je to. Ugodan dan- rekao je Milanović za N1, koji je sudjelovao na svečanom otvorenju Cravaticum muzeja.

Hrvatska
Izbor urednika
Politika