Noćna rasprava u Saboru

Ivanović nakon bećarca oporbi ponudio besplatne izborne slogane

SDP-ov bi slogan mogao biti „Stanujete fiktivno, naplaćujte aktivno“, Možemo „Mi travu ne kosimo, mi ju motamo“, Mostov „Budi Spiderman, umreži se s nama“, SSiP-ov „Kleknimo skupa“, slogan Centra „Sve ostaje u obitelji“ itd., šaljivo je predložio zastupnik
Sabor raspravlja o SDP-ovu prijedlogu da se raspusti i raspišu novi izbori Neva Zganec/PIXSELL

Na ustrajavanju oporbe da se Hrvatski sabor odmah raspusti i raspišu izbori za novi saziv, o čemu Sabor raspravlja od srijede poslijepodne, HDZ-ov Goran Ivanović iza ponoći je odgovorio nudeći joj besplatne izborne slogane.

SDP-ov bi slogan mogao biti „Stanujete fiktivno, naplaćujte aktivno“, Možemo „Mi travu ne kosimo, mi ju motamo“, Mostov „Budi Spiderman, umreži se s nama“, SSiP-ov „Kleknimo skupa“, slogan Centra „Sve ostaje u obitelji“ itd., šaljivo je predložio zastupnik.

Njegov prijedlog uslijedio je nakon što su teške riječi razmijenile HDZ-ova Majda Burić i Dalija Orešković (SSIP). Burić je zastupnicu SSIP-a prozvala da je sve branitelje nazvala karcinom hrvatskog društva, da je klečeći molila neke suspektne ljude za posao, da je članica pet-šest stranaka koje joj služe kao bankomat. Vi ste klevetnica, klevetnička banda, koja mrzi HDZ, a vjerojatno i sama sebe, rekla joj je Burić.

Orešković je HDZ prozvala da podriva demokratski karakter države, da lešinari na braniteljima, da je državu pretvorio u zemlju lopova i mafijaše na vlasti. Mislite li vi da su branitelji za to ginuli, bando lopovska, vikala je prema Burić i HDZ-ovim zastupnicima.

Predsjednik Republike Zoran Milanović za Orešković je rekao da mu je najveći „zez“, no to njoj nije dovoljno, ona drži moralne lekcije, ona sve zna, iznad svega je, rekao je Ivanović.

O oporbenom prijedlogu da se odmah raspusti, Sabor raspravlja od srijede u 15 sati i još nema izgleda da će uskoro završiti, za raspravu je prijavljeno još 38 zastupnika.

Hrvatska
Izbor urednika
Politika