Ivanić-Grad sve više privlači nove investitore i poduzetnike

U industrijskoj zoni – Zoni 6, s radom do ljeta započinje novi proizvodni pogon

Gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš u industrijskoj zoni 6 u Ivanić-Gradu, sastao s predstavnicima tvrtke “Hvaljen budi” d.o.o. iz Zagreba . Povod sastanka je skori početak gradnje pogona za proizvodnju solarnih pretvarača.

Poduzeće Hvaljen budi” d.o.o. posluje od 2011. godine, te se bavi prodajom solarne opreme. Kako tvrtka konstantno ulaže znatna sredstva u razvoj i daljnji napredak svoje djelatnosti, logičan korak bio je izgradnja novog proizvodnog pogona u Ivanić-Gradu.

-Lokaciju smo odabrali prvenstveno zbog povoljnih uvjeta koje nam je omogućio Grad Ivanić-Grad te izuzetno dobre prometne povezanosti s cijelom Hrvatskom. Na investiciju smo se odlučili zbog povećanja potražnje za proizvodima povezanih s iskorištavanjem tog oblika čiste i obnovljive energije- istaknula je Marija Mrvelj, direktorica poduzeća “Hvaljen budi” te otkrila što će proizvoditi u novom pogonu u Ivanić-Gradu.

-U ovom proizvodno-skladišnom prostoru proizvodit ćemo solarne pretvarače, koji se koriste za pretvorbu istosmjernog napona 24V u izmjenični 230V, 50Hz, za napajanje trošila. Kada pogon započne s radom u prvoj fazi namjeravamo zaposliti 10-15 djelatnika s područja Ivanić-Grada”.

Zadovoljan što u industrijsku zonu dolazi još jedna tvrtka, je i gradonačelnik Javor Bojan Leš.

-Zadovoljstvo mi je što smo u našu novu industrijsku zonu, povoljnim uvjetima privukli još jednu proizvodnu tvrtku iz Zagreba. Ovim putem želim naglasiti kako svim investitorima nudimo punu podršku u njihovom nastojanju da što prije i povoljnije uspješno završe započete investicije i krenu s proizvodnjom. Na tom putu uvijek mogu računati na punu suradnju Grada Ivanić-Grada– rekao je gradonačelnik Leš.

U suradnji s partnerima iz Kine, u prvoj fazi izgradnje objekta investirat će se oko 5 milijuna kuna, dok ukupna investicija iznosi oko 15 milijuna kuna.