IVAN VRDOLJAK O IZBORIMA: Važno je da na izbore idemo čim prije

HNS izlazi samostalno na izbore koji su potrebni čim prije, poručio je Ivan Vrdoljak

Davor Javorović/PIXSELL

Hrvatska narodna stranka izaći će samostalno na izbore koji su potrebni čim prije, ocijenio je u predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

-Važno je da na izbore idemo čim prije jer gospodarstvo ne može čekati, a građanima treba dati pravo da izaberu tko će ih voditi iduće četiri godine. O izlasku na izbore očekujem suglasje u čitavom Saboru- rekao je Vrdoljak uoči sastanka koalicijskih partnera.

Upitan za prijepore HNS-a sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem u vezi sa Zakonom o obnovi zgrada oštećenih u potresu na području Zagreba i okolice, Vrdoljak je kazao da je na taj zakon bilo puno primjedbi koalicijskih partnera, oporbe i Grada Zagreba.

-Nisam vidio da je itko drugi dao neki drugi prijedlog. Mi iz HNS-a u takvoj atmosferi imamo već gotov prijedlog zakona. Želja nam je bila čim prije izaći građanima u susret, ali ako je bilo puno prijepora onda će taj prijedlog zakona proći javnu raspravu- rekao je.

Komentirajući loše rezultate koje je ostvario HNS u nedavnim ispitivanjima javnog mnijenja, Vrdoljak je rekao da je HNS spreman za izbore na koje će stranka izaći samostalno.

-Na predstojećim izborima će se birati hoće li idući premijer biti Andrej Plenković ili Davor Bernardić. Ali bit će i drugi izbori na kojima će se vidjeti koja će opcija nad Plenkovićem i Bernardićem držati oko. U ovom mandatu je to bio HNS, a u idućem bi to mogli biti populisti ili suverenisti iz Škorine ekipe ili građansko-liberalni centar i HNS- zaključio je Vrdoljak.