Hrvoje Horvat je bivši, Goran Perkovac novi izbornik

Goran Perkovac legendarni je kapetan koji je s Hrvatskom 1996. na Olimpijskim igrama u Atlanti osvojio prvu zlatnu medalju za Hrvatsku
hrvoje horvatPixsell/PIXSELL

Ono što se i pretpostavljalo ispadanjem Hrvatske sa Svjetskog prvenstva, danas je dobilo konačnu potvrdu. Hrvoje Horvat razriješen je izborničke dužnosti, nakon što se na tri reprezentativne akcije nije rezultatski proslavio. Na prijedlog koordinatora struke Line Červara za novog izbornika predložen je Goran Perkovac, što je Upravni odbor na današnjoj sjednici jednoglasno i prihvatio, objavio je HRS na svojim stranicama.

Goran Perkovac legendarni je kapetan koji je s Hrvatskom 1996. na Olimpijskim igrama u Atlanti osvojio prvu zlatnu medalju za Hrvatsku. Igračku karijeru okončao je u Švicarskoj gdje je ujedno i započeo trenersku. Iza sebe ima pregršt iskustva, vodio je nekoliko švicarskih i njemačkih klubova, ali i dvije reprezentacije: Grčku i Švicarsku.

Davor Puklavec/PIXSELL

Između ostaloga, na današnjoj sjednici ukinuta je uloga koordinatora struke, čime je Lino Červar razriješen te dužnost, dok su za tri dopredsjednika HRS-a izabrani Boris Mesarić koji će biti zadužen za suradnju s Hrvatskim olimpijskim odborom i drugim sportskim institucijama u Republici Hrvatskoj, Krešimir Renzo Prosoli zadužen za marketing te Zoran Gobac koji će biti zadužen za muški rukomet.

Hrvatska
Izbor urednika
Sport