Hrvatski rukometaši gostuju u srpnju u Španjolskoj

Hrvatska rukometna reprezentacija trebala u Madridu odigrati odgođenu utakmicu EHF Eurokupa sa Španjolskom, a nakon toga vjerojatno i prijateljsku utakmicu s Egiptom

HRS

Hrvatska rukometna reprezentacija trebala bi 4. srpnja u Madridu odigrati odgođenu utakmicu EHF Eurokupa sa Španjolskom, a nakon toga vjerojatno i prijateljsku utakmicu s Egiptom, rekla je osoba upućena u razgovore.

Španjolska i Hrvatska, finalisti posljednjeg Europskog prvenstva, trebali su igrati 9. siječnja, no utakmica je bila odgođena zbog nezapamćene snježne mećave u Madridu zbog koje hrvatski rukometaši nisu mogli sletjeti u glavni grad Španjolske.

Dva saveza su sada u razgovorima oko novog datuma, a najizgledniji je 4. srpnja, što bi službeno moglo biti potvrđeno za nekoliko dana, poručili su iz dva saveza.

Hrvatska je bila zainteresirana i za odigravanje još jedne prijateljske utakmice koja bi poslužila Španjolcima kao priprema uoči Olimpijskih igara u srpnju, ali oni već imaju u planu raspored priprema s drugim protivnikom. Hrvatska, koja nije izborila nastup na Igrama u Tokiju, traži u Španjolskoj potencijalnog protivnika, a zasad je najizgledniji Egipat kojem bi susret poslužio kao provjera uoči odlaska na Olimpijske igre.