Hod za život ove subote u Zagrebu

Povorka će pod geslom "Život je zakon" hodati od HNK, Frankopanskom ulicom, Ilicom do Trga bana Jelačića i Praškom ulicom do Zrinjevca
Hod za zivot 27

Sedmi Hod za život održat će se u subotu, 14. svibnja, pod geslom “Život je zakon”, a građani će se okupiti u 11 sati kod HNK i potom hodati za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji, najavili su organizatori.

Članica Nacionalne koordinacije Hoda za život Hrvatska i organizacijskog tima za Zagreb Andreja Duvančić najavila je na konferenciji za novinare da će povorka hodati od HNK, Frankopanskom ulicom, Ilicom do Trga bana Jelačića i Praškom ulicom do Zrinjevca. Građani će na Zrinjevcu čuti liječnika koji se koristi prizivom savjesti i majku koja je u šestom mjesecu trudnoće doznala da je njezino nerođeno dijete teško bolesno.

– Hod za život zalaže se za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji, poručila je.

Podsjetila je kako su prošlu subotu hodali u Varaždinu, Vinkovcima i Slavonskom Brodu i najavila da će se svake iduće subote u svibnju i dvije subote u lipnju hodati u Splitu, Imotskom, Zadru, Pločama, Sisku, Osijeku i Rijeci, ukupno u 11 hrvatskih gradova.

– Hodamo potaknuti ljubavlju prema nerođenom djetetu i njegovoj majci, okupljeni oko znanstvene činjenice da čovjekov život započinje začećem, poručila je Duvančić, i sama trudnica.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska
Izbor urednika