Herman traži podatke o primanjima rukovoditelja Zagrebačkog holdinga

Prijedlog zaključka kojima traže podatke o primanjima naći će se na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine
Zagreb: Mislav Herman i Mario Župan obratili se medijima Sanjin Strukić/PIXSELL

Klub HDZ-a i HSLS-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini zatražit će podatke o primanjima rukovoditelja Zagrebačkog holdinga i ostalih društava u kojima Grad Zagreb ima vlasničke udjele, najavio je predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman.

– Potaknuti izdašnim primanjima i povlasticama nove ‘upravljačke kreme Zagreba’, zadužujemo gradonačelnika, da zatraži od uprava podatke o ugovorima i aneksima ugovora rukovodećeg kadra u gradskim tvrtkama, proučio je Herman na konferenciji za medije.

Istaknuo je da će se zbog toga na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine, naći i prijedlog zaključka kojima traže podatke o tim primanjima, podsjetivši na primjer voditelja podružnice Čistoća Davora Vića, kao i novi primjer člana uprave Holdinga Borisa Sesara, kojima su, tvrde, aneksima ugovora omogućena dodatna primanja.

Herman se osvrnuo i na stanje u zagrebačkoj Čistoći, gdje je “radnika toliko malo da su prisiljeni raditi 10 do 12 sati”, a polovica kamiona nisu u funkciji. Poručio je kako je evidentno da će se primjena odluke o novom načinu sakupljanja komunalnog otpada evidentno morati odgoditi.

Također, novi zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Maksimilijan Šimrak, koji je zamjena za Davora Filipovića, nacionalni je predsjednik Mladeži HDZ-a. Na konferenciji za medije poručio je kako će u fokusu njegovog rada, uz ključne i aktualne teme, biti mladi, njihovo obrazovanje, stambeno zbrinjavanje i uključivanje mladih na tržište rada.

Grad Zagreb
Hrvatska
Izbor urednika
Politika