Vijesti s područja zagrebačkih gradskih četvrti

Krajem prosinca gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, donio je Odluku o visini naknade za opremu za novorođenu djecu u 2018. godini. Za svako prvo novorođeno dijete u 2018. godini jednokratna naknada za opremu iznosi 3 tisuće kune, što je povećanje od tisuću kuna u odnosu na prethodne godine, dok se za svako sljedeće dijete iznos naknade uvećava se za 1000 kuna.

Za djecu rođenu od 01.01.2018. godine, Grad Sveta Nedelja isplaćivat će naknadu za opremu temeljem osiguranih sredstva u Odluci o proračunu Grada Svete Nedelje za 2018. i projekcijama proračuna za 2019. i 2020. godinu, a na teret Programa 1025 poticanje demografske obnove.

Rok za realizaciju navedenih sredstava je jedna godina od rođenja djeteta.

Objavljeno u Sveta Nedelja

Općinsko Vijeće Dubrave sinoć je nastavilo s prekinutom prošlotjednom sjednicom. Razloga ovakve odluke bile su međusobne konzultacije nakon podnesenih amandmana vijećnika Živog zida Davora Trninića i primjedbi vijećnika SDP-a Stjepana Marinčevića na Odluku o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području općine. 

Budući da se odluka nije htjela donijeti „onako preko reda“, uzet je mali predah kako bi se obavile konzultacije i donijeli zajednička odluka svih vijećnika od kojih bi najveću korist trebali imati upravo mještani Dubrave. Za takvu odluku bilo je 13 vijećnika, dok je jedino vijećnik Živog zida bio protiv.

-Oni amandmani koji su bili kvalitetni i dobri njih smo prihvatili, jer su oni dobri za sve naše mještane. Nažalost, oni koje nismo prihvatili nisu bili potkrijepljeni zakonski- istaknuo je zamjenik načelnika Ante Grizelj.
također, donesenim odlukama bitno se utječe na kazne koje je Općinsko vijeće ovakvom odlukom bitno smanjilo.

-Kazne koje su bile visoke smanjili smo na najnižu minimalnu svotu koju smo mogli, jedino su na istoj razini one kazne koje se odnose na ugrožavanje zdravlja ljudi- o kaznama će zamjenik načelnika Ante Grizelj.

Što se tiče samog odvoza on će kao i do sada biti četiri puta mjesečno, a jednom mjesečno odvozit će se papir i plastika. Novost, što se tiče zbrinjavanja otpada je mobilno reciklažno dvorište.

Objavljeno u Dubrava

Općinsko vijeće Općine Dubravica sinoć je jednoglasno prihvatilo izvješće o radu načelnika Marina Štritofa od stupanja na funkciju u svibnju prošle godine. U svom izvješću načelnik je naveo sve dobre stvari koje su u tih pola godine ostvarene na području općine, od asfaltiranja nerazvrstanih cesta, uređenja akustike u sportskoj dvorani, pa do brojnih natječaja na kojima su osigurana sredstva za poboljšanje standarda na području cijele općine. 

-Budući da vijećnici nisu ništa komentirali znači da su rezultati dobri i realni- istaknuo je načelnik Štritof.

Također, vijećnici su donijeli odluku prema kojoj će Općina Dubravica uslijed povećanja ekonomske cijene boravka djece u vrtiću sufinancirati pola troška.

-Kako je cijena vrtića porasla za 130 kuna, odlučeno je da roditeljima sufinanciramo pola te cijene, kako bi im olakšali taj dio- rekao je načelnik.

Osim, toga vijećnici su donijeli i značajnu Odluku o potpisivanju Ugovora o partnerstvu na projektu poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Zaprešić. Riječ je o projektu koji će se prijaviti na EU fondove, i temeljem kojeg se ukoliko bude prihvaćen može očekivati dobivanje 75 posto sredstava od ukupne investicije.

Objavljeno u Dubravica
Srijeda, 31 Siječanj 2018 12:06

HDZ-ovci u lovu na rukovodeće funkcije

HDZ – ovci svoju budućnost vide u Zagrebačkom Holdingu. Da je tome tako, dokazuje pedesetak članova koji su zaposleni u toj tvrtki u prošlom mandatu Gradske skupštine. Tako Stanko Gačić još uvijek vodi Tržnice Zagreb, dok je Svetimir Marić na direktorskoj poziciji u ZET – u.

Međutim, i u ovom mandatu podršku gradonačelniku, navodno, treba naplatiti i to dobro plaćenom foteljom u Holdingu.

Andrija Mikulić ustvrdio je da se radi o neistinama, pričama iz kafića koje sa zbiljom nemaju nikakve veze.

“Meni je žao što mediji skreću s bitnih tema pa idete na bitne teme koje nisu bitne. Nismo ništa tražili, u medijima vidim da postoje i neki popisi, navodno, no popisi ne postoje. Taj popis jednostavno ne postoji. Uvijek vam se desi priča kada drugi priča trečem, treći četvrtom pa kad dođe do desetog, riba je jako velika. Prema tome, tresla se brda, rodio se miš. Ne bi se htio spuštati na razinu i komentirat takve priče iz kafića, posebno jer su one deplasirane” rekao je novinarima Andrija Mikulić.

Predsjednica Uprave Holdinga Ana Stojić Deban o navodnim željama zagrebačkih HDZ-ovaca nije čula ništa, no tvrdi da podjele podružnica po stranačkoj knjižici nema i nikad je nije bilo.

No iz krugova bliskih predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću, Z1 televizija doznaje da je Andrija Mikulić i njega molio da pokuša utjecati na zagrebačkog gradonačelnika, ne bi li ovaj HDZ-u prepustio spomenute holdingove podružnice. Nije upalilo, čini se, a cijela priča Bandića je poprilično uzrujala.

“Vi znate da se funkcije u izvršnoj vlasti u Zagrebu ne dijele po stranačkom ključu. Napravite analizu svih pročelnika i svih direktora pa mi se onda javite. Ja sam jedini čovjek u Hrvatskoj koji obnaša drugu izvršnu funkciju u ovoj zemlji 18 godina, koji nisam dozvolio da na odgovorna mjesta sjednu podobni, stranački podrepaši, miševi, žmigavci, nego sposobni i odgovorni ljudi” kaže na upit o ovim željama gradonačelnik Milan Bandić.

(Zagreb.info)

Objavljeno u Grad Zagreb
Srijeda, 31 Siječanj 2018 12:01

Policija izdala upozorenje građanima

Na području Uprave u posljednja 24 sata evidentirano je 16 kaznenih djela: 6 teških krađa provaljivanjem, 5 krađa i četiri ostala kaznena djela. Jedna je osoba uhićena na počinjenju kaznenog djela.

U utorak 30. siječnja između 17.30 i 18 sati u Jastrebarskom u Ulici Tadije Smičiklasa, nepoznati je počinitelj provalio u kuću i otuđio nakit i drugo, oštetivši 63-godišnjaka za više tisuća kuna.

Otuđenja osobnih automobila

U četvrtak 18. siječnja između 15 i 15.45 sati (saznanje 29. siječnja) u Novom Zagrebu na, Barčevom trgu, nepoznati je počinitelj otuđio osobni automobil marke Opel Meriva zagrebačkih registracijskih oznaka, oštetivši 63-godišnjakinju za oko 50.000 kuna.

Između 25. i 29. siječnja od 20 do 13 sati u Velikoj Gorici u Ulici Slavka Kolara, nepoznati je počinitelj otuđio osobni automobil marke VW Polo zagrebačkih registracijskih oznaka, oštetivši 70-godišnjakinju za oko 5.000 kuna.

Upozorenje građanima

Jučer, 29. siječnja u jutarnjim satima na Peščenici, Prilaz Sv. Josipa Radnika, nepoznata muška osoba lažno se predstavila 75-godišnjakinji te mu je ona predala više desetaka tisuća kuna.

Isti dan oko 12 sati na Trnju u Zlarinskoj ulici, dvojica su se nepoznatih počinitelja lažno predstavila 86-godišnjaku te mu iz stana otuđili nekoliko tisuća kuna.

“Još jednom upozoravamo građane da, ako se susretnu s nepoznatim osobama koje pokušavaju ući u njihove domove i doći u posjed njihovog novca, takve osobe nipošto ne puštaju u stanove ili kuće te da im ne predaju svoj novac ili druge vrijedne stvari, jer se radi o osobama koje se lažno predstavljaju kao djelatnici banke, maserke ili policijski službenici koji samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih osoba. Isto tako u slučaju da građani zaprime pozive od nepoznatih osoba putem telefona u kojima se traži od njih da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata, upozoravamo građane da ODMAH obavijeste policiju na broj 192“, poručuju iz zagrebačke policije.

(Zagreb.info)

Objavljeno u Grad Zagreb

U Gradskoj sportskoj dvorani u Dugom Selu, a u organizaciji HASTK Mladost iz Zagreba, proteklog je vikenda odigran je 41. Memorijal Lovro Ratković. Ovogodišnji turnir okupio je tristotinjak igračica i igrača koji su nastupali u deset kategorija, a pobjedničke naslove u najjačim kategorijama odnijeli su juniori Ivor Ban (Mladost) i Hana Arapović (Tis). 

Inače, turnir se po prvi put u svojoj povijesti igrao u svim mlađim uzrasnim kategorijama, te je po prvi put održan u Dugom Selu.

Objavljeno u Sport

Na temelju članka 2. Odluke o provedbi izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Općine Kloštar Ivanić, Općinsko vijeće Općine Kloštar Ivanić na jučer održanoj 6. sjednici Općinskog vijeća donijelo je Odluku o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnih odbora na području općine. 

Izbori će se održati 4. ožujka, a provest će se u 11 mjesnih odbora (Bešlinec, Čemernica Lonjska, Donja Obreška, Gornja Obreška, Kloštar Ivanić, Krišci, Lipovec Lonjski, Predavec, Sobočani, Stara Marča i Ščapovec) koliko ih i ima na području općine.

Također, Vijeće je donijelo i odluku o imenovanju općinskog izbornog povjerenstva u sastavu; predsjednik Nenad Tudor, te članovi Lidija Zubatović i Vlatkica Šilipetar, dok se njihovim zamjenicima imenuju Sanela Đura, Mateja Pokas i Lorena Cepetić.

Objavljeno u Kloštar Ivanić

-Pozivamo sve građane da se priključe akciji upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica- stoji u pozivu Zaklade Ana Rukavina kojim se sve zdrave građene od 18 do 40 godina starosti poziva na upis u Hrvatski registar. 

Akcija upisa u Hrvatski registar održava se potaknuta potrebom za pronalaskom podudarnog darivatelja koštane srži malenom Ivanu Marušiću (3) iz Velike Gorice, ali i svim oboljelim osobama diljem svijeta u potrazi za podudarnim darivateljem.

Ivano bi 15. ožujka trebao navršiti tri godine. Dijagnosticirali su mu leukemiju kada je imao devet mjeseci. Prošao je prvi ciklus liječenja u bolnici koji je trajao devet mjeseci. 4. siječnja je trebalo završiti liječenje, ali nekoliko dana prije Božića dijagnosticiran je povrat bolesti. Sada mu treba transplantacija koštane srži. Njegovi sugrađani već su održali akciju koja je pobudila veliki interes te su tom prilikom u Registar upisane 584 osobe.

Akcije se priključuje i Ivanić- Grad koji sa Zakladom Ana Rukavina, tvrtkom CROSCO i Sindikatom naftnog gospodarstva organizira akciju koja će se održati u četvrtak, 8. veljače od 14,30 do 17 sati u Hotelu Crosco, Park Rudolfa Perešina.

Poruka svake akcije upisa u Hrvatski registar jest: lijek je u nama, jer njome Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote.

Objavljeno u Ivanić-Grad

U izlogu područne knjižnice Galženica na Trgu Stjepana Radića možete ovih dana pogledati izložbu fotografija Zlatka Srbelja "Ovako je bilo prošle godine, Fašnik 2017". Fotografije pričaju priču o prošlogodišnjem turopoljskom fašniku i prilika je to da se podsjetite kako je lani izgledala fašnička povorka, tko se u koga i kako maskirao te koje su bile pobjedničke skupine.

Izložbu možete pogledati do 12. veljače. (FOTO: TZVG)

Objavljeno u Događanja

Uvjerljivom gostujućom pobjedom 37:23 nad ekipom Cerne rukometašice Dugog Sela '55 izborile su ulazak u četvrtzavršnicu Kupa Hrvatske. 

Razlika u kvaliteti bila je vidljiva od prve minute, a nakon nešto lošijeg prvog dijela, u nastavku su rukometašice Dugog Sela ubacile u višu brzinu stigavši na kraju do uvjerljive pobjede. Kako je pitanje pobjednika bilo odlučeno već početkom drugog dijela sve dugoselske igračice dobile su priliku za igrom, a ova pobjeda zasigurno će biti dobar poticaj za nadolazeće prvenstvene susrete.

Uz Dugoselke među osam najboljih plasirali su se još; Podravka Vegeta, Trešnjevka, Split 2010, Lokomotiva, Zrinski, Koka i Bjelovar.

Objavljeno u Sport
Stranica 1 od 28

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti