GDCK VRBOVEC: Projekti „BuBa“ Kluba za umirovljenike privlače sve više polaznika

Brojni umirovljenici s vrbovečkog područja ovdje rado provode svoje slobodno vrijeme kroz razne aktivnosti druženja, grupne tjelovježbe, radionica plesa i zborskog pjevanja, a za nešto kreativnije među njima tu su radionice šivanja i obrade tekstila te makramea

Radno je (i veselo) u prostorijama vrbovečkog Crvenog križa u Vodovodnoj ulici, gdje se – nakon ljetne stanke – u punom zamahu odvijaju brojne aktivnosti za umirovljenike u sklopu projekta „BuBa – budi uključen, budi aktivan“. Brojni umirovljenici s vrbovečkog područja ovdje rado provode svoje slobodno vrijeme kroz razne aktivnosti druženja, grupne tjelovježbe, radionica plesa i zborskog pjevanja, a za nešto kreativnije među njima tu su radionice šivanja i obrade tekstila te makramea.

Dodajmo tomu kako se, sukladno interesu umirovljenika, aktivnosti odvijaju i u prostorijama općine Dubrava, Gradec, Rakovec, Farkaševac i Preseka, a za dolazak na aktivnosti osiguran je i prijevoz u sklopu projekta „BuBa – budi uključen, budi aktivan i vozi se s nama“. Tako je ovoga tjedna u općini Preseka organizirano redovno mjerenje tlaka i šećera za umirovljenike, a redovnu kontrolu tlaka i šećera moći će obaviti i dubravski umirovljenici, 22. rujna, od 10 sati, u prostorijama Kulturnog centra, gdje se ponedjeljkom odvijaju i aktivnosti grupne tjelovježbe i mažoret-plesa.

Osim u Dubravi, redovno mjerenje tlaka i šećera održat će se narednog tjedna i u Vrbovcu u prostoru Kluba za umirovljenike; danas od 17,30 do 18,30, sutra od 10 do 11 te u srijedu od 18,30 sati.

-Radionice su brojne i našim umirovljenicima izuzetno zanimljive i privlačne, no iako su u mirovini, nisu bez obaveza, od čuvanja unučića do brige o kućanstvu i okućnici ili zemlji koju posjeduju do nekih drugih obaveza… Svakako ne miruju, stoga aktivnosti planiramo kako u suradnji s našim stručnim izvođačima, tako i u suradnji s našim umirovljenicima te nas svakodnevno mogu kontaktirati za više informacija oko rasporeda radionica ili nas mogu posjetiti u našim prostorijama u Vrbovcu- poručuju iz Crvenog križa, te podsjećaju kako je odnedavno u funkciji i Facebook stranica „BuBa – budi uključen, budi aktivan“.

Nju su aktivirali mladi volonteri Crvenog križa, kao rezultat aktivnosti iz programa međugeneracijske suradnje na ovom projektu, a na kojoj zainteresirani umirovljenici mogu pronaći više informacija.