FOTO: Završila lovna sezona za LD Srnjak Bratina – Ima divljači, ali i prijateljstva

U LD Srnjak Bratina, posljednje nedjelje u siječnju svečano je završena lovna sezona. Više nema skupnog lova, pa su u Bratini to svečano obilježili. Pozvali su goste, pojedinačno i skupno s raznih strana, od Zagreba do Tounja.

Baš iz Tounja, došli Ličani iz LD Srnjak Tounj, s kojima međusobne prijateljske veze sežu nekoliko desetljeća. Tounjci nemaju fazana, pa je nekima ovo bio prvi lov na fazana. No, u lovištu u Bratini ima fazana i dobrih strijelaca.

Predsjednik LD „Srnjak” Bratina, Krunoslav Žunec pozdravio je goste i poželio da u Bratinu dolaze godinama. Lovnik Stjepan Soltan upozorio je na sigurnost u lovu i poželio dobru kob svima. Zbog toga je dosta fazana platilo glavom, lisice i čagljevi su pobjegli bez traga, ali ne zadugo, u veljači će i njih loviti.

Slučajno u Lovačkom domu razvila se priča. U obitelji lovnika Soltana, tri generacije su lovci. Najmlađa je lovkinja, jedina u društvu, Valentina Soltan, njezin brat Ivan malo je stariji lovac, otac, inače lovnik, Stjepan Soltan je tri desetljeća lovac. Djed Slavko Soltan ušao je u osamdesetu godinu života, ali ima pedeset i pet godina lovačkog staža. Lovci kazuju, cijela obitelj dobro puca.

U Bratini ima još ovakvih obitelji, koji nastavljaju lovačku tradiciju. Predsjednik Krunoslav Žunec kazuje kako rado ugošćuju prijatelje, ali i odlaze u goste, pa se prijateljstvo nastavlja. To je lovački i prijateljski…

NAPISAO I SNIMIO Boris Ćavar