FOTO: Vrbovec sjajnom izvedbom razbio Segestu

U derbiju začelja 3. HNL-Središte Vrbovčani su pobijedili Segestu 3-0

Nogometaši Vrbovca slavili su danas na svom terenu. U derbiju začelja 3. HNL-Središte pobijedili su Segestu 3-0. Momčad bez trenera Biškupa, koji je na tribinama služio kaznu zbog isključenja prošlo kolo, a u kojoj su zaigrala (prvi put u povijesti ovoga kluba) tri brata Colarić (Kristijan, Domagoj i Josip), krenula je na sve ili ništa.

U 12. minuti gosti u svom kaznenom prostoru ruše Josipa, a s bijele točke za vodstvo pogađa Domagoj Colarić. Nakon nekoliko domaćih prigoda, u 44. minuti novo vodstvo osiguravaju braća Domagoj i Josip. Domagoj je nabacio pred gostujuća vrata, a Josip na drugoj stativi loptu skreće u mrežu za 2-0.

Početkom drugog dijela jedina ozbiljniju prigodu za goste imao je Wirekoh, koji je zakasnio na dobar ubačaj sa strane. A, onda u 60. minuti rijetko viđeni potez: Slišković je iz središnjeg kruga opalio loptu prema gostujućem golu, kojeg je napustio vratar Skender. Odsjela je u mreži za 3-0! U nastavku susreta Domagoj Colarić je pogodio prečku, a još se jednom našao u prigodi za pogodak, ali su mreže mirovale.

Nakon utakmice nije bilo uobičajene pobjedničke euforije, jer je ovo tek prva od osam „biti-ili-ne biti“ stepenica (utakmica) spasa. Novu prigodu ili ispit Crveni imaju u subotu u Lučkom.