FOTO: Sportski ponos Križa proslavio 90 godina djelovanja

Nogometni klub Sloga Novoselec-Križ proslavila je proteklog petka značajan jubilej- 90 godina postojanja. Tom prigodom održana je svečana sjednica koja je okupila sve generacije kluba, koji su se još jednom prisjetili svih značajnih uspjeha, kao i istaknutih pojedinaca koji su svojim igračkim, ali sveukupnim djelovanjem pridonijeli razvoju nogometne igre tijekom svih ovih godina.

-Ovo je veliki dan za Slogu i na ovih 90 godina možemo biti ponosni, jer tijekom svih tih godina Sloga je s ponosom predstavljala Križ- kazao je predsjednik Mario Vuksan, otkrivši nam i planove za buduće razdoblje.

-Želja nam je da i dalje svi budemo na okupu te da idemo prema stotoj obljetnici. Također, želja nam je i daljnji razvoj nogometa, jer našem Sportskom parku zavide i višerangirani klubovi- nastavio je Vuksan.

Tom prigodom dodijeljena su brojna priznanja i nagrade za životno djelo istaknutim članovima Sloge, a općinski načelnik Marko Magdić, predsjedniku kluba Mariù Vuksanu uručio je Zahvalu Općinskog načelnika u znak javnog priznanja za promicanje nogometa i sportskog duha u Općini Križ.

-Teško je ovih devet desetljeća sažeti u nekoliko rečenica, jer tu je jako puno onih koji više nisu s nama, kao i onih koji su obilježili ovo razdoblje. Sloga je brend i čast je nositi dres ovoga kluba- rekao nam je načelnik Marko Magdić, koji je i sam nosio dres kluba.

Nogometni klub Sloga danas u natjecanju ima šest kategorija sa 120 igrača; seniore, prstiće, limače, pionire, juniore i veterane, a najponosniji su upravo na najmlađe kategorije koje su zalog za budućnost.