FOTO: Prigorski derbi Dugo Selo-Vrbovec pripao domaćinu

Dugoselci su i dalje uvjerljivo drugi sa 64 boda, a Vrbovec tri kola prije kraja sedmi s dosadašnjih 45 bodova
d2

Vječiti, prigorski derbi između Dugog Sela i Vrbovca pripao je domaćinu, koji je pobijedio 2-0. Domaćin je pogotke postigao nakon velikih pogrešaka vrbovečke obrane.

Prvi je zabio u 18. minuti Matej Gegić. Onda je uslijedila vrbovečka ofenziva. Samo minutu kasnije kontru Josipa Colarića zaustavlja sudačka zastava. U 26. minuti na povratnu loptu mlako reagira Domagoj Colarić. Slobodnjak Ćosića s tridesetak metara prohujao je iznad prečke. U 31. minuti korner za Vrbovec završava – u novom korneru. Malo kasnije ponovnu akciju Vrbovca zaustavlja podignuta zastavica pomoćnog suca – već šesti put!

Nakon pokušaja Bastalca u 37. minuti (zamalo pored vrata), uzvratio je Slišković, ali je domaći vratar budan. I onda najizglednija prilika na utakmici u 42. minuti: Slišković probija lijevom stranom, ubacuje u sredinu, a Josip Colarić s pet metara – pogađa prečku!
U drugom dijelu vidjeli smo pokušaj Domića, malo kasnije Domagoja Colarića, a u 70. minuti i Sliškovića. Ipak, domaćin u 86. minuti postiže i drugi pogodak; nakon traljave reakcije desne strane vrbovečke obrane, Slunjski zabija iz blizine.

Vrbovčane nije ponijelo niti frenetično bodrenja svih 90 minuta oko 50 najvjernijih navijača na „sektoru 3“ dugoselskih tribina.

Dugoselci su i dalje uvjerljivo drugi sa 64 boda, a Vrbovec tri kola prije kraja sedmi s dosadašnjih 45 bodova. Već u srijedu na Sajmište mu dolazi 16- plasirana Trešnjevka.

Dugo Selo
Grad
Hrvatska
Sport
Vrbovec
Zagrebačka županija