Facebook u doba krize pomaže medijima sa 100 milijuna dolara

Facebook izdvaja 100 milijuna dolara za pomoć medijima da osiguraju pouzdanu informaciju sada kad je ona izuzetno nužna i u vrijeme kada je ionako loš položaj medija dodatno ugrožen epidemijom Covida-19
6c25e5b50149c51892c6aa496203c9e1418aab92

Facebook izdvaja 100 milijuna dolara za pomoć medijima da osiguraju pouzdanu informaciju sada kad je ona izuzetno nužna i u vrijeme kada je ionako loš položaj medija dodatno ugrožen epidemijom Covida-19.

-Medijski sektor radi u izuzetnim uvjetima kako bi ljudima osigurao informacije i tijekom pandemije Covida-19- navodi Campbell Brown zadužena za suradnju s medijima.

-U trenutku kada je novinarstvo važnije nego ikada prije, prihodi od oglašavanja opadaju zbog ekonomskih posljedica koje čini virus. Lokalni novinari posebno su pogođeni baš kada se ljudi okreću njima da bi dobili ključne informacije za sigurnost svojih prijatelja, obitelji i zajednice- rekla je.

Ta sredstva uključuju 25 milijuna dolara hitne donacije za lokalno novinarstvo kao i 75 milijuna dolara u obliku pomoći za promociju, navodi Facebook, koji nije objavio kriterije po kojima će pomoć dodjeljivati pojedinim medijima.

Hrvatska
Zanimljivosti