Dva srebra i četiri bronce za hrvatsku reprezentaciju na Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi

Ekipu RH sačinjavali su Namik Agić, Janko Bušelić, Petar Sruk i Patrick Pavić iz XV. gimnazije Zagreb, Stella Čolo iz Gimnazije Frana Petrića iz Zadra i Emanuel Tukač iz Prve gimnazije Varaždin

Hrvatsko matematičko društvo

Na 15. Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi koja se održala u Zagrebu od 23. do 29. kolovoza hrvatski su učenici, u konkurenciji s učenicima iz jedanaest zemalja Srednje Europe, osvojili dvije srebrne i tri brončane medalje u pojedinačnom natjecanju te treće mjesto u ekipnom.

Inače, samo natjecanje sastoji se od pojedinačnog i ekipnog dijela. Na pojedinačnom dijelu natjecatelji rješavaju četiri vrlo zahtjevna zadatka, po jedan iz algebre, kombinatorike, geometrije i teorije brojeva u vremenu od pet sati, dok na ekipnom nacionalne ekipe koje se sastoje od šest članova, u vremenu od pet sati zajedno rješavaju osam zadataka, po dva iz svakog navedenog područja.

Ekipu RH sačinjavali su Namik Agić, Janko Bušelić, Petar Sruk i Patrick Pavić iz XV. gimnazije Zagreb, Stella Čolo iz Gimnazije Frana Petrića iz Zadra i Emanuel Tukač iz Prve gimnazije Varaždin, a voditelji su bili Ilko Brnetić i Ivan Novak. Srebrne medalje na pojedinačnom natjecanju su ostvarili Patrik Pavić i Stella Čolo, a brončane medalje Namik Agić, Janko Bušelić i Emanuel Tukač.