Dragica Đono, kapetanica Podravke: Pamtit ćemo njegove zadnje riječi “Cure ja vas volim”

Brojni rukometaši, poznanici, prijatelji, ali i cjelokupna sportska javnost oprašta se Sarača. Oprostila se od njega danas i Podravka i njegove cure, koje će zauvijek pamtiti njegove posljednje riječi

Damir Spehar/PIXSELL

Koprivnica tuguje. Tuguje cijela Hrvatska za rukometnom legendom Zlatko Saračevićem. Nitko nije mogao niti slutiti da mu je utakmica protiv Lokomotive posljednja u trenerskoj karijeri. Pobijedio ju je kao i veliku većinu utakmica. Nažalost, onu posljednju utakmicu za svoj život nije dobio.

Još uvijek svima odzvanjaju riječi njegove posljednje izjave koju je dao netom po odigravanju susreta. Prethodno se pozdravio sa suparničkom ekipom i svojim igračicama, koje je pozvao u zagrljaj i otišao zauvijek iz koprivničke dvorane, ali i hrvatskog rukometa.

Brojni rukometaši, poznanici, prijatelji, ali i cjelokupna sportska javnost oprašta se Sarača. Oprostila se od njega danas i Podravka i njegove cure, koje će zauvijek pamtiti njegove posljednje riječi.

-Kao kapetanica ove ekipe moram reći da smo izrazito ponosni što nas je kroz takve trenutke vodio takav čovjek kakav je bio Zlatko Saračević. Njegove zadnje njegove riječi na kraju utakmice “Cure ja vas volim” ostat će nam urezane u sjećanje zauvijek. Pamtit ćemo ga po tome što nam je prenio igračko znanje i iskustvo. Bio je veliki stručnjak i čovjek, a ove tri godine ostat će mi zauvijek u sjećanju. Nemam riječi kojim bi ga opisala. Prije svega čovjek, a tek onda trener. Razumio nas je u našim problemima, bio nam je i tata i trener i prijatelj. Veliki čovjek i veliki igrač. Bilo je lijepih uspomena, ali želim da ostanu samo među ekipom- rekla je na rubu suza kapetanica Podravke, Dragica Đono, te poručila u ime ekipe kako će dati sve od sebe da napravimo ono što je on htio.

-U čast njemu, dat ćemo sve od sebe da napravimo ono što je on htio, kako bi tamo gore mogle reći njemu da smo to i napravile, da smo osvojile naslov- zaključila je Đono

Direktorica kluba Vlatka Mihoci zahvalila se Saračeviću na svemu što je napravio za Podravku.

-Vratio je europske snove u Koprivnicu, vratili smo publiku u dvoranu i na tome mu veliko hvala- kazala je Mihoci.