Lagao da je izgubio vozačku

Dragan Kovačević nepravomoćno osuđen zbog davanja lažnog iskaza

Kovačević je sud osudio na godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje
dragan kovačević Patrik Macek/PIXSELL

Pet mjeseci od početka suđenja na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu zbog davanja lažnog iskaza, bivši šef Janafa Dragan Kovačević (54), koji je trenutno u žiži afera Janaf i Odijela, suočio se s prvom nepravomoćnom presudom, piše Jutarnji list.

Na objavu presude nije došao jer nije ni morao, a sud ga je osudio na godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje. Također, sud mu je ujedno naložio i plaćanje 441,04 eura sudskih troškova u što je uračunat i prijevod s talijanskog jezika. I dok otegotnih okolnosti prilikom donošenja osuđujućeg pravorijeka Kovačević nema, jedna od olakotnih mu je njegova ranija neosuđivanost.

Podsjetimo, Kovačevićev grijeh od 24. lipnja 2020. kada se ukazao u prostorijama Službe za upravne poslove PU zagrebačke u Heinzelovoj 98. Tom je prigodom kao stranka u upravnom postupku, iako propisno upozoren na posljedice davanja lažnog iskaza, neistinito naveo, smatra Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, da je vozačku dozvolu izgubio 8. ožujka 2020. na području Zagreba. Taj navod, kako se kasnije otkrilo, nije bio istinit jer je Kovačeviću vozačka dozvola bila oduzeta nekoliko mjeseci ranije. I to od strane talijanske policije u Italiji nakon što je počinio prometni prekršaj vozeći pod utjecajem alkohola.

Do tih podataka se došlo nakon što je našem MUP-u pristigao dopis Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Trstu od 23. veljače 2021. s prilogom dopisa prefekture Bolzana kojom se Kovačeviću vraća vozačka dozvola koja mu je bila oduzeta zbog vožnje u alkoholiziranom stanju te mu je bila izrečena mjera zabrane vožnje na talijanskom teritoriju u periodu od tri mjeseca. Ujedno mu je tada bila određena i mjera obvezatnog liječničkog pregleda u Bolzanu. U srpnju te iste godine Služba općeg kriminaliteta PUZ-a je na kraju protiv Kovačevića podignula kaznenu prijavu, a na ispitivanju je tom prilikom odlučio ne iznijeti obranu, navodi Jutarnji list.

Aktualno
Hrvatska
Izbor urednika