Damir Martin doveslao do bronce na Jarunu

Osvajač srebrnog odličja prije pet godina u Rio de Janeiru gotovo čitavim je tijekom utrke držao treće mjesto
Zagreb: Damir Martin osvojio broncu u finalu Svjetskog veslačkog kupa na Jarunu Matija Habljak/PIXSELL

Hrvatski veslački reprezentativac Damir Martin zauzeo je treće mjesto u finalu samca na prvoj ovogodišnjoj regati Svjetskog kupa koja se održala na zagrebačkom Jarunu.

Osvajač srebrnog odličja prije pet godina u Rio de Janeiru gotovo čitavim je tijekom utrke držao treće mjesto iza sjajnog Nijemca Olivera Zeidlera koji je dominantno stigao do pobjede te Norvežanina Kjetila Borcha koji je završio kao drugi.

Već na polovici staze Zeidler je imao 3.55 sekundi prednosti ispred Borcha, odnosno 5.38 sekundi ispred Martina, 500 metara prije cilja situacija je buila gotovo identična, Zeidler je vodio sa 3.03 sekunde ispred Borcha, odnosno 5.04 sekundi ispred Martina da bi u cilj Nijemac ušao sa 4.51 sekundi ispred Norvežanina, odnosno 5.59 ispred našeg predstavnika.

Martinova bronca četvrto je odličje za hrvatske predstavnike na Jaruju, nakon zlata sestara Ivane i Josipe Jurković u ženskom dvojcu te braće Valenta i Martina Sinkovića u muškom dvojcu, dok je četverac bez kormilara u sastavu Ivan Piton, Marko Ukropina, Anton i Patrik Lončarić osvojio broncu.

Grad
Grad Zagreb
Hrvatska
Izbor urednika
Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija