Centar Zagreba sutra zatvoren za promet

Promet u užem središtu bit će zabranjen od 8 do 20 sati

Uže središte Zagreba bit će sutra, na Europski dan bez automobila, zatvoreno za motorna vozila pa se vozačima savjetuje da koriste javni prijevoz, a u kasno popodne bit će održana tradicionalna vožnja biciklima Zagrebačka žbica s naglaskom na ekološku vrijednost takvog načina kretanja.

Promet u užem središtu bit će zabranjen od 8 do 20 sati, izvijestila je zagrebačka policija, napominjući da će zonom zabrane uz Hitnu pomoć, vatrogasce, policiju i vozila pod pratnjom moći prometovati komunalna i vozila javnog prijevoza, taksi te vozila osoba s invaliditetom.

Sudionike u prometu pozvali su također da poštuju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju te da postupaju u skladu s uputama policijskih službenika i redarske službe.

Grad Zagreb izvijestio je da će Dan bez automobila u okviru Europskog tjedna mobilnosti obilježiti 21. Zagrebačkom žbicom, tradicionalnom vožnjom biciklima kojoj će se ove godine pridružiti i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. Žbica počinje u 18 sati na Zrinjevcu i vozit će se na sedam kilometara dugoj trasi po užem gradskom središtu, promičući svakodnevno kretanje biciklom i stavljajući naglasak na bicikl kao ekološko prihvatljivo vozilo, izvijestio je Grad Zagreb koji Zagrebačku žbicu organizira zajedno s udrugom Moj bicikl, Biciklističkim klubom Opušteno i Pedicab Zagreb.

Grad Zagreb
Hrvatska
Izbor urednika