Banožić se oglasio na Facebooku: Imam pravo na službeni stan, tražit ću sudsku zaštitu

Njegov jedini krimen je, tvrdi, što je potpisao spornu odluku
mario banožić Davorin Višnjić/PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić izjavio je kako “ministar ima pravo na službeni stan koji je trosoban ili površinom veći od 60 kvadrata, neovisno o tome živi li s obitelji i gdje mu je prebivalište”, nakon što ga je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo jer je sam sebi dodijelio stan.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je da je Mario Banožić, bivši ministar državne imovine, zlouporabio posebna prava dužnosnika donoseći tri odluke, među kojima je i ona kojom sam sebi dodjeljuje državni stan u Gundulićevoj ulici te su ga kaznili sa 7000 kuna.

– Po prijedlogu tvrtke Državne nekretnine u trenutku dodjele službenog stana, navedeni službeni stan bio je jedini adekvatan i raspoloživ, navodi Banožić u objavi na Facebooku.

Unatoč tomu što sam po zakonu kao tadašnji ministar državne imovine za to bio ovlašten, dodao je, Povjerenstvo je istaknulo da nisam trebao potpisati odluku o dodjeli na korištenje službenog stana.

– To je jedini krimen, s obzirom na to da ni Povjerenstvo ne spori moje pravo da mi se, kao i drugim dužnosnicima, dodjeli državni stan na privremeno korištenje, kaže ministar.

Tvrdi da je to i najbolji odgovor onima koji već tjednima provode neargumentiranu hajku nazivajući ga “lopovom” i “bandom”, iznoseći neistine da je prisvojio nešto što mu po zakonu ne pripada.

– Slične odluke Povjerenstva upravni sud već je preispitivao te ću i ja o ovoj odluci zatražiti sudsku zaštitu, napisao je Banožić.

Hrvatska
Politika