Ana Stavljenić-Rukavina: Online sjednica jer je dio zastupnika u izolaciji i pozitivno

Na dnevnom redu sjednice Gradske skupštine je 58 točaka i ne očekuje se da će sjednica završiti danas

Borna Filić/PIXSELL

Predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet dogovorio je da će skupštinska sjednica ići online jer je dio zastupnika bio u izolaciji, a dio je pozitivan, izvijestila je potpredsjednica Skupštine Ana Stavljenić-Rukavina koja vodi današju online sjednicu.

-Način održavanja sjednice određuje predsjednik skupštine koji je Predsjedništvom skupštine dogovorio da će sjednica ići online, s obzirom na to da je jedan dio zastupnika bio u izolaciji, a jedan dio zastupnika je i pozitivan- rekla je Stavljenić-Rukavina komentirajući zamjerke oporbe da nije u redu da se sjednica održava online jer tako puno toga “ostane ispod radara” i upite hoće li se i ubuduće održavati online sjednice.

Stavljenić-Rukavina kaže da se učinilo sve da se Skupština održi i omogući njezin rad tako da ima sve elemente Skupštine, kao što je to po Poslovniku i kada se održava u dvorani. Poručila je da su uvjeti za rad Gradske skupštine poštivani, što znači i izlaganje i obrazloženje pojedinih točaka dnevnog reda, rasprave u ime klubova i pojedinačne rasprave gradskih zastupnika, kao i replike te odgovori na replike.

Ističe da je na dnevnom redu sjednice Gradske skupštine 58 točaka i da se ne očekuje da će sjednica završiti danas, već će se nastaviti i sutra.