Jednostavno jelo koje će od običnog obroka napraviti pravu svečanost
![salmon-6353898_1280](https://01portal.hr/wp-content/uploads/2025/02/salmon-6353898_1280.jpg)
Losos u korici od pesta jednostavno je jelo koje će od običnog obroka usred radnog tjedna napraviti pravu svečanost. Ukusan domaći obrok u radnom tjednu ponekad je tek tjestenina prelivena kupovnim umakom, ali to ne mora biti tako.
Mnoga maštovita i vrlo ukusna jela možete pripremiti za isto vrijeme, a osim što ćete uživati u pravom gurmanskom iskustvu, napravit ćete nešto dobro i za svoje zdravlje. Losos u korici od pesta jedno je od takvih jela. Za pripremu vam treba tek 15 minuta i samo pet sastojaka, prenosi N1.
Sastojci
4 fileta lososa, bez kože
6 žlica pesta od bosiljka
3 žlice krušnih mrvica
3 žlice naribanog parmezana
maslinovo ulje
Priprema
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Filete lososa posložite na lim za pečenje tako da gornju stanu, onu gdje je bila koža, okrenete prema dolje. Svaki filet premažite debelim slojem pesta.
Pomiješajte krušne mrvice i parmezan i posipajte po pestu. Pokapajte s malo ulja i pecite 10-ak minuta.