Mnogi ne mogu zamisliti doručak bez jaja, a prženje nije baš najzdravija opcija. Dobra vijest je ta da ih ipak možete pripremiti na zdraviji
Povrće je svakodnevni gost na našim stolovima, ali da bi ostalo svježe i hrskavo što dulje, ključno je da ga pravilno pohranimo. Mnogi ne
Ako često uživate u pečenju tankih i ukusnih palačinki, važno je da prije nego ih krenete peći upotrijebite i trik koji preporučuju...
Kajgana je nezaobilazan doručak u mnogim kućanstvima. Ovo jednostavno jelo može se pripremiti u nekoliko minuta s minimalno sastojaka...
Neki recepti često navode da konzervirani grah ili grašak treba isprati i ocijediti prije upotrebe, ali je li to zaista potrebno? Prema...
Studija objavljena u časopisu Frontiers in Psychology pokazala je da učestala konzumacija sira, osobito u večernjim satima, može izazvati...
Pohani kruh je mnogima omiljen doručak – jednostavan, ukusan i podsjeća na djetinjstvo. No, da bi bio savršeno hrskav na rubovima, a mekan i
Banane su već godinama poznate i omiljene zbog svoje praktičnosti i svestranosti. No, iako su prava mala energetska bomba bogata kalijem,...
Demencija je jedna od najizazovnijih bolesti suvremenog doba, a broj oboljelih u svijetu neprestano raste. Stručnjaci ističu da pravilna...
Prije nego što uopće pomislite na kuhanje, stručnjaci kažu da biste trebali razmisliti o reorganizaciji kuhinjskih ormarića. Tijekom...
Duhan, alkohol, fosilna goriva i hrana uzrokuju najmanje trećinu smrtnih slučajeva diljem svijeta, tvrdi profesorica Ana Gilmore,...
Rajčica je jedno od najpopularnijih vrsta povrća i vrlo često se nalazi na našim stolovima, osobito tijekom ljeta. Malo maslinovog ulja ili...
Za sve koji žele jesti kuhano, ukusno i zdravo čak i tijekom radnog tjedna, ovaj plan je idealan. Sve se priprema odjednom – četiri
Krumpir je nezaobilazna namirnica u mnogim kuhinjama diljem svijeta zbog svoje svestranosti i okusa. Ipak, ponekad se dogodi da krumpir...
Kajgana se relativno lako priprema, zbog čega je omiljen izbor mnogih za doručak – osobito jer ujutro obično nemamo puno vremena za...
U tzv. plavim zonama, odnosno regijama svijeta gdje ljudi žive najduže i najzdravije, doručak ima posebnu ulogu u svakodnevici. Prema...
Kada temperature porastu, rijetko kome odgovara teška i masna hrana – a još rjeđe toplo jelo iz pekare, prepuno praznih kalorija i aditiva...
U povodu Svjetskog dana borbe protiv krivotvorina, Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) lansirao je kampanju “Što je na...
Ovom ukusnom kolaču nitko neće moći odoljeti – najviše će mu se veseliti najmlađi, a za pripremu će vam trebati minimalno vremena...
Svaki dan može biti bolji s dobrim sendvičem. Profesionalci iz Velike Britanije podijelili su svoje savjete s pomoću kojih možete začiniti...
Kuhari su otkrili koja se to namirnica dodaje u mljeveno meso da uvijek bude sočno, čak i ako nije najkvalitetnije. Bilo da kupujete meso