Tajna je u jednom koraku

Kako postići da vam pomfrit kod kuće svaki put ispadne nevjerojatno hrskav i ukusan?

Nema ništa gore od gnjecavog pomfrita
ai-generated-8700416_1280

Pomfrit je jedan od omiljenih prilog koji ide uz gotovo sva mesna jela, od burgera do pohanaca, a svi ćemo se složiti da nema ništa gore od gnjecavog pomfrita. Prženi krumpirići moraju biti hrskavi, a ako to nisu, pokvare cijelo jelo.

Kako onda postići da vam pomfrit koji pečete kod kuće svaki put ispadne nevjerojatno hrskav i ukusan? Tajna je u jednom koraku koji se mora dvaput ponoviti, iako mnogi to ne rade.

Iz krumpira je potrebno ukloniti škrob

Krumpir je prvo potrebno, naravno, oguliti i narezati, pazeći da svaki komad bude iste debljine kako bi se sav pomfrit ravnomjerno ispekao. Narezani krumpir namočite u hladnoj vodi, minimalno jedan sat prije pečenja, a najbolje preko noći, piše Index.

Što ćete dulje namakati krumpir, to će on biti hrskaviji jer će namakanjem izgubiti škrob. Krumpire zatim dva puta isperite hladnom vodom i dobro posušite čistom kuhinjskom krpom.

Tajna je u dvostrukom prženju

Iz krumpira je najbitnije ukloniti škrob i vlagu, a to ćete postići dvostrukim prženjem. Zagrijte ulje do 150 stupnjeva, dodajte manju količinu krumpirića i pržite ih 5-6 minuta. Izvadite ih na kuhinjski ubrus, a zatim ulje zagrijte na 200 stupnjeva.

Već pržene krumpiriće ponovno ubacite u ulje na dodatnih 5 minuta i pecite ih dok ne porumene. Pečene krumpiriće izvadite na kuhinjski ubrus kako bi upio višak ulja, a zatim ih poslužite uz najdraži umak. Napravite li sve ove korake, pomfrit će vam svaki put ispasti hrskav i ukusan.

Gastro
Hrvatska