Za prste polizati

Jednostavan trik za pečeni krumpir savršenog okusa

Tajna je u tome da u vodu dodate prstohvat brašna i soli
potato-874775_1280

Kuhar Rich Harding otkrio je trik zahvaljujući kojem ćete svaki put uspjeti pripremiti pečeni krumpir savršenog okusa.

Tajna je u tome da u vodu dodate prstohvat brašna i soli. Odabir kvalitetne vrste krumpira također je ključan.

– Krumpir stavite u slanu vodu. Kuhajte ga dok ne bude napola kuhan, ali da se ipak ne može gnječiti, rekao je.

Dodao je kako pri cijeđenju preporučuje korištenje vilice kako biste “napuhali” rubove za hrskavost. Preko krumpira pospite prstohvat brašna, prenosi N1.

– Pecite ih na željenoj temperaturi. Ja ih uglavnom pečem na 220 Celzijevih stupnjeva. Pečete li krumpire na biljnom ili suncokretovom ulju, savjetujem vam da zadnjih 10-ak minuta pečenja dodate malo maslaca, rekao je.

Gastro
Hrvatska