Uz samo nekoliko sastojaka napravite svoj domaći maslac od kikirikija
Ako ste ljubitelj slatkih, orašastih i kremastih namaza, maslac od kikirikija s medom je prava stvar za vas.
Uz samo nekoliko sastojaka možete napraviti svoj domaći maslac od kikirikija koji će obogatiti svaki obrok, bilo da ga mažete na tost, dodajete u smoothie ili konzumirate na neki drugi način, navodi klix.
Sastojci i priprema
Za ovaj recept potrebni su vam:
– Šest šalica prženog kikirikija
– Četvrtina šalice meda
– Četvrtina šalice kokosovog ulja ili bilo kojeg drugog biljnog ulja po vašem izboru
Stavite kikiriki u blender i sjeckajte dok se ne usitni. Nakon toga dodajte med u blender. Nastavite sjeckati dok se kikiriki ne sjedini s medom i smjesa ne postane glatka i kremasta.
Zatim dodajte kokosovo ulje. Ako je smjesa pregusta, slobodno dodajte još malo ulja dok ne postignete željenu gustoću.
Kada dobijete kompaktnu i kremastu masu, maslac od kikirikija s medom prebacite u staklenku ili drugu posudu za čuvanje.
Maslac od kikirikija s medom možete čuvati do četiri tjedna, pod uvjetom da ga držite na hladnom i suhom mjestu. Namaz možete staviti i u staklenu teglu i čuvati u zamrzivaču do šest mjeseci, prenosi N1.