Više ga nikada nećete kupovati

Uz samo nekoliko sastojaka napravite svoj domaći maslac od kikirikija

Za sve ljubitelje slatkih, orašastih i kremastih namaza
pexels-karolina-grabowska-6659897

Ako ste ljubitelj slatkih, orašastih i kremastih namaza, maslac od kikirikija s medom je prava stvar za vas.

Uz samo nekoliko sastojaka možete napraviti svoj domaći maslac od kikirikija koji će obogatiti svaki obrok, bilo da ga mažete na tost, dodajete u smoothie ili konzumirate na neki drugi način, navodi klix.

Sastojci i priprema

Za ovaj recept potrebni su vam:

– Šest šalica prženog kikirikija
– Četvrtina šalice meda
– Četvrtina šalice kokosovog ulja ili bilo kojeg drugog biljnog ulja po vašem izboru

Stavite kikiriki u blender i sjeckajte dok se ne usitni. Nakon toga dodajte med u blender. Nastavite sjeckati dok se kikiriki ne sjedini s medom i smjesa ne postane glatka i kremasta.

Zatim dodajte kokosovo ulje. Ako je smjesa pregusta, slobodno dodajte još malo ulja dok ne postignete željenu gustoću.

Kada dobijete kompaktnu i kremastu masu, maslac od kikirikija s medom prebacite u staklenku ili drugu posudu za čuvanje.

Maslac od kikirikija s medom možete čuvati do četiri tjedna, pod uvjetom da ga držite na hladnom i suhom mjestu. Namaz možete staviti i u staklenu teglu i čuvati u zamrzivaču do šest mjeseci, prenosi N1.

Gastro
Hrvatska