Za prste polizati

Trik za najbolju pečenu slaninu koji ste ikad probali

Koliko vam se puta dogodilo da prepečete slaninu i ona se pretvori u neukusan komad slanog mesa?
sizzling-2650322_1280

Nema klasičnog britanskog doručka bez hrskave, pržene slanine, ali ni hrvatskog. No, koliko vam se puta dogodilo da prepečete slaninu i ona se pretvori u neukusan komad slanog mesa? Slavni kuhar Cameron Thomson ima odlično rješenje, a ključ je voda.

Slanina je brzo jutarnje rješenje, bacite ga u tavu, preokrenite nekoliko puta i to je to. Međutim, u većini slučajeva na kraju ćete dobiti hrpu prepečene slanine koja nema onakav okus kakav želite, piše Krstarica.

Na početku svog viralnog TikTok videa, Thomson navodi da je najveća pogreška koju ljudi čine kuhanje slanine na previsokoj temperaturi. A napraviti najbolju slaninu koju ste ikad probali, kako ju je nazvao Cameron, vrlo je jednostavna. Počnite s hladnom tavom, u nju stavite komade slanine i prelijte ih vodom. Stavite temperaturu na srednje. Nakon otprilike tri minute voda će početi ključati, prenosi N1

– Slaninu želite još malo pirjati, a ako ima previše mjehurića, još malo smanjite temperaturu štednjaka. Okrenite slaninu nekoliko puta i imat ćete mekanu slaninu koja se topi u ustima bogatog okusa. Za one koji vole malo hrskaviju varijantu, neka produže pripremu za koju minutu, objašnjava Thomson.

I pećnica je opcija

Nakon što je jedan od komentatora napisao da mu špek uvijek uspije u pećnici zagrijanoj na 350 stupnjeva, te da priprema traje petnaestak minuta, Thomson je odgovorio:

– Pećnica je dobra za velike količine slanine, ali za male porcije moj način je puno brži i dobijete bolji rezultat, zaključio je.

Gastro
Hrvatska