Ovakvo punjeno pile još niste probali. Savršen recept za nedjeljni ručak
Sočno meso, bogato nadjeveno aromatičnim sastojcima, pravi je gastronomski užitak koji će zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane. Uz pravi prilog, punjeno pile može postati zvijezda svakog stola, a priprema nije ni previše zahtjevna.
PUNJENO PILE
Sastojci:
- 1 pile
- 15 dag mlinaca
- 15 dag pilećih jetrica
- 10 dag kuhanih kestena
- 2 luka
- 2 češnja češnjaka
- 5 dag brusnica
- 0,02 l konjaka
- sol i papar
- grančica svježe majčine dušice
- lovorov list
- 10 dag guancialea
- jabuka
Priprema:
- Sitno isjeckajte luk i guanciale pa ih dinstajte zajedno na maslinovom ulju dok luk ne postane staklast. Dodajte sitno sjeckana pileća jetrica, nasjeckani češnjak, majčinu dušicu, lovorov list, brusnice i sve zajedno nastavite dinstati. Kada su jetrica gotovo gotova, dodajte konjak, kuhane sitno sjeckane mlince i kuhani kesten.
- Ako napravite veću količinu smjese za punjenje pileta od one koja vam je potrebna, možete ju kao i mi formirati u roladu te ju složite uz rub tepsije kako bi imali fini prilog.
- Osim punjenja kao prilog možete dodati i mlince ili krumpir, prenosi Jutarnji list.